BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTCMB: Türk bankacılık sektörü, risklere karşı dayanıklı----

TCMB: Türk bankacılık sektörü, risklere karşı dayanıklı

TCMB: Türk bankacılık sektörü, risklere karşı dayanıklı
30 Mayıs 2017 - 10:22 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Mayıs 2017 Finansal İstikrar Raporu yayınlandı.

Merkez Bankası, Türk bankacılık sektörünün güçlü sermaye yapısı, aktif kalitesi ve sahip olduğu likidite kalkanları ile risklere karşı dayanıklı olduğunu değerlendirdi.

Merkez Bankası 'Finansal İstikrar Raporu'nu açıkladı.Raporun 'Genel Değerlendirme' bölümünde, "2016 yılı Kasım ayı Finansal İstikrar Raporu’ndan bu yana, küresel ekonomik faaliyette ivmelenme ve istikrarı artan bir küresel finansal ortam gözlenmiştir. Yurt içinde ise, alınan teşvik ve tedbirlerin katkısıyla ekonomik faaliyete ilişkin aşağı yönlü riskler önemli ölçüde azalmıştır.

İktisadi faaliyet 2016 yılının son çeyreğinde bir önceki dönemdeki kayıplarını telafi ederken finansal sistemi destekleyici makroihtiyati politikalar, maliye politikası ve kredi teşviklerinin katkısıyla toparlanma eğiliminin 2017 yılında da süreceği tahmin edilmektedir. Alınan tedbir ve teşvikler, kredi kanalının sağlıklı işleyişini destekleyerek finansal istikrara da katkı sağlamaktadır. Diğer taraftan, TCMB, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü baskıları sınırlamak amacıyla Ocak ayından bu yana güçlü bir parasal sıkılaştırma yapmıştır. Para politikasındaki bu sıkı duruş, döviz kuru oynaklığını azaltmış ve finansal istikrara dönük riskleri sınırlamıştır." denildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Parasal Sıkılaştırma?30 Mayıs 2017 11:01

    Parasal sıkılaştırma diyeceğinize fazileri üç-dört ayda %7,75 ten %12,25 e çıkardık desenize. Pardon siz faize karşıydınız değil mi. Faiz lobisi var çünkü. Malum yüksek enflasyonun sebebi de faiz. O zaman kesin dış mihraklar artırdı faizi...