BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTCMB sunumunda kur geçişkenliği öne çıktı----

TCMB sunumunda kur geçişkenliği öne çıktı

TCMB sunumunda kur geçişkenliği öne çıktı
02 Nisan 2021 - 17:17 www.finansgundem.com

Merkez Bankası'nın dün gerçekleştirdiği yatırımcı toplantılarında yapılan sunum yayımlandı. Sunumda enflasyon üzerindeki kur geçişkenliğine yönelik mesajlar öne çıktı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Perşembe günü gerçekleştirdiği yatırımcı toplantılarında yapılan sunum yayımlandı.

Toplantıda yapılan sunumun metni bankanın internet sitesinde yayımlandı.

Sunumda, sıkı para politikası duruşunun kararlı şekilde 2021 sonu tahmin hedefi dikkate alınarak devam ettirileceği belirtildi.

Sıkı para politikasının güçlü göstergeler enflasyonda kalıcı bir düşüşe ve fiyat istikrarına işaret edene kadar sürdürüleceğinin belirtildiği sunumda, "Eğer ihtiyaç olursa ek parasal sıkılaştırma sağlanacak." denildi.

Sunumunda öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Ekonomik aktivite güçlü bir yörüngede.

Pandemiyle ilişkili sınırlamalar gevşetildikçe ekonomik aktivitenin hizmetler ve ilişkili sektörlerde toparlanması bekleniyor.

Pandemi dönemindeki yüksek kredi büyümesinin kümülatif etkilerinden kaynaklı olarak yurt içi talep güçlü ve ithal fiyatlar cari işlemler dengesini olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor.

Yurt içi talep şartları kümülatif maliyet etkileri, özellikle kur etkileri, artan uluslurarası gıda ve diğer emtia fiyatları ve yüksek seviyede enflasyon beklentileri fiyatlama davranışlarını ve enflasyon görünümünü olumsuz şekilde etkilemeye devam ediyor.

Enflasyon bekleyişleri para politikası sıkılaştırmasının kredi ve yurt içi talep üzerinde yavaşlatıcı etkisi daha ciddi şekilde devam ediyor.

Talep ve maliyet faktörlerinde öngörülen kademeli azalma kredi büyümesindeki son dönemdeki yukarı trend ve artan ithalat maaliyetleriyle geciktiriliyor.

Enflasyon bekleyişlerine yönelik yukarı yönlü riskler fiyatlama davranışları ve orta vadeli enflasyon görünümü değerlendirildiğinde TCMB önden yüklemeli ve güçlü ek parasal sıkılaştırma uygulamaya karar verdi.

Sıkı para politikası duruşu kararlı şekilde 2021 sonu tahmin hedefi dikkate alınarak devam ettirilecek.

Sıkı para politikası güçlü göstergeler enflasyonda kalıcı bir düşüşe ve fiyat istikrarına işaret edene kadar sürdürülecek."

Kavcıoğlu, ekonomistlerle görüştü

Merkez'den Hazine'ye 189 milyar TL

Ekonomi düzenlemeleri içeren kanun teklifi TBMM'de

Dolar, ABD verisiyle güçlendi

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)