BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTCMB sunumu öncesi kurlarda gerileme görülüyor----

TCMB sunumu öncesi kurlarda gerileme görülüyor

TCMB sunumu öncesi kurlarda gerileme görülüyor
11 Ekim 2021 - 09:12 www.finansgundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,9420 liradan, euro 10,3550 liradan haftaya başladı. Ödemeler dengesi ve işsizlik takip edilecek, Kabine toplantısı gerçekleşecek

Serbest piyasada 8,9400 liradan alınan dolar, 8,9420 liradan satılıyor. 10,3530 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,3550 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL ise geçen hafta tarihi zirvesini 8,9755'e taşımasının ardından, bugün bankalararası piyasanın açılışında 8,9450 seviyelerinde işlem görüyor.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 8,9370 lira, euronun satış fiyatı ise 10,3360 lira olmuştu.

Yeni haftaya ödemeler dengesi ve işsizlik rakamlarıyla başlanacak.

Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndaki sunumu da önemli bir gündem maddesi olacak.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Japonya Başbakanı Kishida göreve gelmesinin ardından Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile gerçekleştirdiği ilk telefon görüşmesinde, Çin’i yapıcı ve istikrarlı ikili ilişkiler kurmaya çağırdı.

Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Teşkilatı OECD, uzun müzakerelerin ardından, çok uluslu şirketlerin vergilendirilmesine ilişkin nihai anlaşmayı sonuçlandırdı.

ABD'de Maliye Bakanı Janet Yellen Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD Kongresi'nin 136 ülke tarafından kabul edilen küresel asgari kurumlar vergisini uygulamaya yönelik yasa tasarısını onaylayacağından emin olduğunu söyledi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ABD istihdam piyasasının Kovid-19'un etkilerini hissetmeye devam ettiğini, ancak toparlanmanın durmaya yakın olduğunu söylemek için çok erken olduğunu söyledi.

Amerikalı üst düzey yetkililer Taleban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesinden bu yana ilk kez Taleban temsilcileriyle yüz yüze görüştü.

İngiltere İşletmeler Bakanı Kwasi Kwarteng, artan gaz fiyatlarının vurduğu enerji yoğun sektörlere nasıl destek verilebileceği üzerinde çalıştıklarını söyledi.

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Michael Saunders, İngiltere ekonomisi üzerindeki enflasyon baskısının artmaya devam etmesi halinde hanehalklarının "ciddi şekilde erken" bir faiz artırımına hazır olmaları gerektiğini söyledi.

Japonya'da Başbakan Fumio Kishida, ülkenin sermaye kazançları ve temettü vergilerinde herhangi bir değişiklik yapmayacağını, refahın daha iyi dağıtılması için başka adımlar atma niyetinde olduğunu vurguladı.

IMF İcra Kurulu, Başkan Kritalina Georgieva ve Georgieva'yı Dünya Bankası'nda görev yaptığı dönemde uzmanlara raporlarında Çin lehine değişiklikler yapmaya zorlamakla suçlanan hukuk şirketi ile pazar günü görüştü. Georgieva'nın kaderinin bugün IMF İcra Kurulunda belli olacağı belirtiliyor.

YURT İÇİ GÜNDEM

Yurt içinde haftaya önemli verilerle başlanacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) ödemeler dengesi, Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) ise işgücü istatistikleri verilerini yayımlayacak (10.00).

Mevsimsel düzeltilmiş verilerle işsizlik oranı Temmuz ayında yüzde 12,0 olarak açıklanmıştı.

Cari işlemler dengesi Temmuz ayında 683 milyon dolar açık vermişti.

Foreks anketinde ekonomistlerin Ağustos ayı cari işlemler medyan tahmini 235 milyon dolar açık oldu.

TÜİK ayrıca kümes hayvancılığı üretimi ile süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıklayacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Altına Dayalı Kira Sertifikası ve Altın Tahvili doğrudan satışı gerçekleştirecek. Söz konusu kıymetler 6 ayda bir kupon ve kira ödemeli, 3 yıl vadeli olacak.

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak (15.00).

Yurt içinde diğer önemli gündem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda yapacağı sunum olacak. Kavcıoğlu, banka faaliyetlerine ilişkin bir sunum yapacak (14.00).

YURT DIŞI GÜNDEM

Asya ve Avrupa'da öne çıkan bir verinin olmadığı günde İtalya sanayi üretimi (11.00) takip edilecek.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Philip Lane ve Frank Elderson (15.30-15.45), İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernandez de Cos (16.30) konon konuşma yapacak yetkilileri olacak.

ABD'de "Colombus Günü" nedeniyle kamu kurumları kapalı olacak. Ancak borsalar ve bazı piyasalar işleme açık bulunacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)