BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTCMB karşılık politikasında önemli değişiklik----

TCMB karşılık politikasında önemli değişiklik

TCMB karşılık politikasında önemli değişiklik
09 Temmuz 2019 - 17:17 www.finansgundem.com

TBMM Başkanlığı'na dün sunulan torba teklifte Merkez Bankası'nın karşılık politikasına ilişkin önemli bir düzenleme yer alıyor

Ekonomi alanında önemli düzenlemeler getiren kanun teklifi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) karşılık politikasına ilişkin değişikliği de içeriyor.

Söz konusu düzenlemeyle bankaların ve MB tarafından uygun görülecek diğer mali kuruluşların bilanço içi veya dışı kalemlerindeki değişikliklerin zorunlu karşılığa tabi tutulması mümkün hale getirilecek.

Düzenlemeyle birlikte zorunlu karşılıkların para politikası aracı olarak etkinliğinin artırılması hedefleniyor.

Konuya yakın bir kaynak, BloombergHT.com'a yaptığı değerlendirmede “Bankalar mevduat topladığında onun bir yüzdesini Merkez Bankası alıp saklıyor. Bugüne kadar bu oranı belirlerken bankaların pasif tarafındaki durumuna bakarak belirliyordu. Bundan sonra ise hem aktif hem pasif hem de bilanço dışı kalemlere bakacak. Örneğin kredi vermeyen bankaların ZK'larını artıracak, 'kredi vermiyorsan mevduat toplamanın maliyetini senin için artıyorum' demiş olacak.” dedi.

Merkez Bankası, bankaların ve uygun görülen diğer mali kuruluşların bilanço içi veya bilanço dışı uygun görülen kalemlerini esas alarak zorunlu karşılıklar ve umumi disponibilite ile ilgili usul ve esasları belirleyecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)