BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTCMB faiz indirimlerinin sonuna geldi mi?----

TCMB faiz indirimlerinin sonuna geldi mi?

TCMB faiz indirimlerinin sonuna geldi mi?
24 Ekim 2019 - 16:42 www.finansgundem.com

Merkez Bankası'nın bugün beklentilerin üzerinde faiz indirmesi, yılın kalanında daha fazla indirim olmayacağı beklentisini kuvvetlendirdi

Merkez Bankası'nın bugün 250 baz puanla beklentilerin üzerinde faiz indirmesi, yılın kalanında daha fazla indirim olmayacağı beklentisini kuvvetlendirdi. Merkez Bankası bugünkü indirimle beraber son üç toplantıda politika faizini toplam 10 puan indirdi.

Turkish Bank Yönetim Kurulu Danışmanı Tuğrul Belli Bloomberg HT'ye 250 baz puan indirimin beklentilerin üzerinde olduğunu ve bu yılki faiz indirimlerinin sonuna gelinmiş olabileceğini söyledi. Belli "Merkez Bankası'nın üzerinde ekonomiyi bir an önce canlandırmak konusunda baskı olduğunu biliyoruz. Jeopolitik riskler azaldı. Bu ay da enflasyon tek hanede olacak, belki onun da verdiği özgüvenle önden yüklemeli indirime devam ediyorlar. Ama bu yılın son indirimi olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

İş Yatırım Başekonomisti Nilüfer Sezgin indirim miktarının beklentilerden fazla olduğunu, Merkez Bankası'nın enflasyon beklentilerindeki iyileşmeye ve küresel Faiz ortamının da elverişli olmasına güvenerek bu indirimi yapmış olabileceğini söyledi. Sezgin Aralık ayında ilave indirim yapılma ihtimalinin ise azaldığını belirtti.

Rabobank Gelişen Piyasalar Stratejisti Piotr Matys de Bloomberg HT'ye politika faizinde yılı bu seviyede kapatmanın rasyonel olacağını söyledi.

İNDİRİMLERİN DEVAMINI BEKLEYENLER DE VAR

Faiz indiriminin devam etmesini bekleyenler de var. Medley Global Advisors Kıdemli Analisti Nigel Rendell, faiz indirimlerinin sona yaklaştığını ancak enflasyonun bu ay daha fazla düşerek yılı da % 11 - 12 civarında tamamlayacağını, - TL'de de istikrarlı bir seyir olursa- Aralık ayındaki son toplantıda bir faiz indirimi daha olabileceğini söyledi.

Yatırım Finansman Menkul Değerler'den Hilmi Yavaş da 12 Aralık'taki toplantıda Merkez'den 150 baz puan daha indirim beklediğini ve faizi % 14'ten % 12.5'e ineceğini öngördü.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)