BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTCMB faiz indirimlerine devam edecek mi?----

TCMB faiz indirimlerine devam edecek mi?

TCMB faiz indirimlerine devam edecek mi?
25 Haziran 2020 - 16:33 www.finansgundem.com

Uzmanlar Merkez Bankası'nın faiz adımını ve faiz indirimlerinin devam edip etmeyeceği konusundaki görüşlerini paylaştı

Merkez Bankası 9 toplantı üst üste sürdürdüğü faiz indirimlerine Haziran toplantısında ara verdi. Banka politika faizini değiştirmeyerek yüzde 8.25'te tuttu.

İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Sezgin Merkez Bankası'nın enflasyonda düşüş görene kadar beklemede kalabileceğini belirtti.

Sezgin "Merkez Bankası'nın enflasyon konusunda endişeleri artmış olabilir ve yıl sonu enflasyon beklentisine yönelik riskler nedeniyle durmayı tercih etmiş olabilir. Enflasyonda ikinci yarıda düşüş görene kadar muhtemelen beklemede kalabilir." diye konuştu. Sezgin bu yılın ikinci yarısında enflasyonda düşüş beklediğini, düşüş patikasına tekrar girilirse faiz indiriminin de yeniden gündeme geleceğini belirtti.

Merkez Bankası bugünkü para politikası metninde yılın ikinci yarısında talep yönlü dezenflasyonist etkilerin daha belirgin hale geleceğini belirtmişti.

Merkez Bankası "bekle-gör" dönemine geçti

COMMERZBANK VE RABOBANK İNDİRİMLERİN DEVAMINI BEKLİYOR

Commerzbank Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose Merkez Bankası'nın bugün doğru bir karar verdiğini söyledi. Ghose "TCMB yılın ikinci yarısında enflasyonda düşüş bekliyor. Bu da faizi bir kez daha indireceği anlamına geliyor. Bizim beklentimiz de faizin yıl sonunda yüzde 7.5'e inmesi yönünde." ifadesini kullandı.

Rabobank Gelişen Piyasalar Stratejisti Piotr Matys de bugünkü kararın Merkez Bankası'nın enflasyon konusunda endişeli olduğunu gösterdiğini söyledi. Matys "faiz indirimi yapsaydı şaşırtıcı olmazdı ama bugün aldığı karar mantıklı." dedi. Gelecek toplantılarda Faiz indirimlerinin süreceğini kaydeden Matys "çünkü MB geçmişte de yüksek enflasyona ve zayıf TL'ye rağmen indirimlere devam etmişti." diye konuştu.

Matys faizleri sabit tutmanın TL'yi çok etkilemeyeceğini, Türkiye'nin hala gelişen ülkeler arasında en düşük reel faize sahip olduğunu, bunun da TL'nin cazibesini azalttığını ifade etti.

Merkez Bankası faizi değiştirmedi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)