BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTCMB Başkanı'ndan faiz indirim mesajı----

TCMB Başkanı'ndan faiz indirim mesajı

TCMB Başkanı'ndan faiz indirim mesajı
25 Eylül 2019 - 11:43 www.finansgundem.com

TCMB Başkanı Murat Uysal Ankara Sanayi Odası'nda açıklamalarda bulundu, Uysal para politikasında oluşan hareket alanının önemli kısmını Temmuz ve Eylül'de önden yüklemeli şekilde kullanmayı tercih ettiklerini söyledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal Ankara Sanayi Odası'nda sunum yaptı. Uysal enflasyon dinamiklerinde iyileşme görüldüğünü, küresel gelişmelerin de etkisiyle para politikasında oluşan hareket alanının önemli kısmını Temmuz ve Eylül'de önden yüklemeli şekilde kullanmayı tercih ettiklerini söyledi. Uysal "bu kararı alırken hedeflediğimiz dezenflasyon politikasıyla büyük ölçüde uyumlu olan bir para politikası duruşu hedefledik." diye konuştu.

Uysal Merkez Bankası olarak para politikası sürecindeki tasarımda veri odaklı hareket ettiklerini dile getirdi.

Artan ticaret gerilimlerinin küresel büyüme ve para politikaları üzerinde önemli yansımaları olduğu bir konjonktürden geçildiğini belirten Uysal "bu durum Türkiye de dahil olmak üzere gelişen ülkelerde önemli etkiler oluşturma potansiyeline sahip. Gelişen ülkelere portföy akımı dalgalı ve zayıf seyir izlediğini görüyoruz " dedi.

TCMB Başkanı Uysal'ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle;

Geçen sene daralmanıon ardından bu yıl ilk yarıda GSYH'de ılımlı toparlanma gördük.

Dengelenme sürecinde net ihracatın büyümeye katkısı tarihsel olarak en yüksek düzeylere ulaşarak iktisadi faaliyetteki yavaşlamayı sınırladı.

Önümüzdeki dönemde risk primi ve finansal oynaklıkların azalacağını, iktisadi faaliyetteki toparlanmanın süreceğini öngörüyoruz.

Başta sanayi üretimi olmak üzere öncü göstergeler iktisadi faaliyetteki toparlanmanın 2. yarıda da sürdüğünü gösteriyor.

Enflasyonda iyileşme eğiliminin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini öngörüyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyondaki iyileşmeye bağlı olarak beklentilerin de iyileşmeye devam edeceğini öngörüyoruz

Ancak Türkiye'de enflasyon gelişmekte olan ülkelere kıyasla hala yüksek seviyelerde.

Parasal sıkılığın düzeyini enflasyondaki düşüşün sürekliliğini sağlayacak şekilde belirleyeceğiz.

Faiz indirimlerinin ardından kredi büyüme oranında canlanma oldu. Önümüzdeki dönemde kredi piyasasındaki canlanma daha belirgin hale gelecek.

Temmuz ve Eylül'deki faiz indirimleriyle mevduat ve kredi faizleri geriledi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)