BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTCMB Başkanı faiz indirecek!----

TCMB Başkanı faiz indirecek!

TCMB Başkanı faiz indirecek!
31 Mart 2016 - 11:30 www.finansgundem.com

Swap fiyatlamaları Temmuz'daki düşük seviyeye yaklaşırken, TCMB Başkanı'nın görev süresi 19 Nisan'da sona eriyor

Politik çevrelerden Merkez Bankası'na faiz indirilmesi yönünde yapılan çağrıları bir kenara bırakacak olursak, swap piyasaları, yeni TCMB Başkanı'nın zaten muhtemelen faiz indirimlerine devam edeceğini gösteriyor.

Gecelik borçlanma faizine ilişkin 2 ay sonraki 1 aylık Faiz beklentisini gösteren swaplar Çarşamba günü Temmuz'dan bu yana en düşük seviye olan yüzde 9.81'e geriledi. Bu seviye faiz koridorunun üst bandının 69 baz puan altında bulunuyor. Swaplarda yaşanan düşüş mevcut TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın görev süresinin dolmasına kısa bir süre kala yaşanıyor.

TCMB geçtiğimiz hafta son 1 yıldır ilk kez faiz indirimine gitti. Enflasyondaki yavaşlama ve küresel volatilitedeki gerileme ile Fed'in faiz artırımlarında kademeli adım atacağına ilişkin beklenti TCMB'nin kararında etkili oldu. Koridorun üst bandında yapılan faiz indirimi, TCMB'nin 3 faiz oranını kullandığı politikasını normalleştirmesine atılan ilk adım oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer yetkililer tarafından faizleri çok yüksek bir seviyede tuttuğu yönünde eleştiriler alan TCMB, volatilitedeki düşüşün geniş bir koridor kullanma ihtiyacını azalttığı yönünde açıklamada bulundu.

Akbank stratejisti Evren Kirikoglu e-mail yoluyla yaptığı açıklamada, "Piyasalar bu şekilde devam ederse, TCMB'nin koridorun üst bandında faiz indirimi yapmakta çekingen davranacağını sanmıyorum. TCMB'nin ana meselesi küresel volatilitenin düşmesi ve enflasyon beklentilerinin rahatlamasıydı. Enflasyon bu ay da düşük gelecek." dedi.

Fed Başkanı Janet Yellen bu hafta yaptığı konuşmada Fed'in faiz artırımlarında kademeli hareket etme tutumunu yineledi. Kırıkığlu'na göre, bu durum "bir faiz artırımın daha yapılmasının neredeyse kesin olduğunu gösteriyor." TCMB'nin yatırımcıların tedirginliğini takip etmekte kullandığı bir çeşit korku endeksi olan CBOE Volatilite Endeksi, Ağustos'tan bu yana en düşük seviyede bulunuyor ve Ekim'den bu yana ilk aylık düşüşüne doğru ilerliyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hayrı31 Mart 2016 13:11

    kardesım bu saaten sonra ındırse ne olur ındırmesse ne olur atı alan uskudaeı gectı.hep aynı tıyatro.