BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTCMB Başkanı Çetinkaya'dan önemli açıklamalar----

TCMB Başkanı Çetinkaya'dan önemli açıklamalar

TCMB Başkanı Çetinkaya'dan önemli açıklamalar
28 Mart 2019 - 12:18 www.finansgundem.com

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya rezervlerde dönemsel etkenlerle dalgalanmalar gözlense de orta vadede istikrarlı bir artış trendinin söz konusu olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, rezervlerde dönemsel etkenlerle dalgalanmalar gözlense de orta vadede istikrarlı bir artış trendinin söz konusu olduğunu belirterek, "Son bir hafta içinde toplam rezervimiz tüm kalemlerde gözlenen 4,3 milyar dolar artışla 27 Mart itibarıyla 96,7 milyar dolar seviyesine ulaştı." dedi.

Çetinkaya, Merkez Bankası rezervlerine ilişkin son dönemde yapılan yorumlar hakkında değerlendirmede bulundu.

Merkez Bankasının, ülke rezervlerinin güçlendirilmesini ve etkin yönetilmesini hedeflediğine işaret eden Çetinkaya, "Rezervlerde dönemsel etkenlerle dalgalanmalar gözlense de orta vadede istikrarlı bir artış trendi söz konusudur. Son bir hafta içinde toplam rezervimiz tüm kalemlerde gözlenen 4,3 milyar dolar artışla 27 Mart itibarıyla 96,7 milyar dolar seviyesine ulaştı." diye konuştu.

Çetinkaya, net rezervlerin ise aynı dönemde 2,4 milyar dolar artışla yaklaşık 28,6 milyar dolar olduğunu aktararak, "Merkez Bankası, rezervlerini güçlendirme politikasına kararlılıkla devam etmektedir." ifadesini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaptan29 Mart 2019 08:51

    MB başkanı işi için gerekli donanıma sahip. Elbette söylemlerinde siyasi etkilerde olacak. Rezervlerin arttığı ise doğru.

  • Mahmut Tuncer28 Mart 2019 23:19

    Sayın Çetinkaya, Bu gerçekten sizin goruşunuz mu yoksa soylemeniz gereken /emredilen sozler mi? Orta ve uzun vadede istikrarlı bir artış trendini hangi veriye dayanarak soyluyorsunuz. Rezervleriniz artımak için piyasa sıkışsa bile mudahele etmeyecek misiniz?

  • Kel Niyazi 28 Mart 2019 21:28

    Bu çocuk bu yükü kaldıramaz demedi deme ey küheylan.