BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTCMB: Bankalar kredi kurallarını gevşetti----

TCMB: Bankalar kredi kurallarını gevşetti

TCMB: Bankalar kredi kurallarını gevşetti
03 Nisan 2020 - 14:40 www.finansgundem.com

TCMB Banka Kredileri Eğilim Anketi sonuçları açıklandı. Ankette çıkan sonuçlara göre, bankalar kullandırdıkları krediler ile diğer bireysel krediler için uyguladıkları standartları gevşetti.

Banka Kredileri Eğilim Anketi sonuçlarına göre, 2020 yılının ilk çeyreğinde, bankaların işletmelere kullandırdıkları krediler ile diğer bireysel krediler için uyguladıkları standartların gevşediği, konut ve taşıt kredilerine uygulanan standartlar ise aynı kaldı.

Ankete göre, yılın ikinci çeyreği için beklentiler, işletmelere kullandırılan kredi standartlarının gevşemeye devam edeceği, konut ve taşıt kredi standartlarının aynı kalacağı, diğer bireysel kredi standartlarının ise sıkılaşacağı yönünde.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Kredileri Eğilim Anketi 1. çeyrek sonuçlarının ayrıntıları şu şekilde:

"2020 yılının ilk çeyreğinde, bankaların işletmelere kullandırdıkları krediler ile diğer bireysel krediler için uyguladıkları standartları gevşettiği, konut ve taşıt kredilerine uyguladıkları standartları ise aynı bıraktığı görülmüştür. Yılın ikinci çeyreği için beklentiler, işletmelere kullandırılan kredi standartlarının gevşemeye devam edeceği, konut ve taşıt kredi standartlarının aynı kalacağı, diğer bireysel kredi standartlarının ise sıkılaşacağı yönündedir.

7400 firma daha fahiş fiyattan inceleme altında

Anket sonuçları kredi talebi açısından incelendiğinde, yılın ilk çeyreğinde işletmelere kullandırılan tüm kredi türleri ve tüm bireysel kredi türlerine olan talepte artış olduğu gözlenmektedir. Yılın ikinci çeyreğine ilişkin beklentiler, tüm işletme ve tüm bireysel kredi türlerinde talebin artmaya devam edeceği yönündedir.

Bankaların fon sağlama imkânlarının gelişimi incelendiğinde, yılın ilk çeyreğinde yurt içi ve yurt dışı fonlama koşullarının gevşediği görülmektedir. Yılın ikinci çeyreğine ilişkin beklentiler, yurt içi ve yurt dışı fonlama koşullarında gevşemenin devam edeceği yönündedir. "

Çin zorunlu karşılıkları düşürdü

BDDK'dan dolandırıcılık uyarısı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adnan aslan eskişehir07 Nisan 2020 19:16

    şikayeti  bakana  masıl  iletiriz

  • adnan aslan eskişehir07 Nisan 2020 19:12

    sayın  bakana  sormak  istiyorum  bize kırmızı  kalem  vardiyorlar yardımcı  olurmusunuz  kıredi  vermiyorlar  zordurumdayım  teşekürler

  • Banu çevikel04 Nisan 2020 17:15

    Maalesef hiçbir şart gevşetilmedi aynen devam kredi çekmektedir zorluklar devam ediyo.hepsi palavra