BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTCMB Banka Kredileri Eğilim Anketi açıklandı----

TCMB Banka Kredileri Eğilim Anketi açıklandı

TCMB Banka Kredileri Eğilim Anketi açıklandı
04 Ekim 2019 - 15:46 www.finansgundem.com

Banka Kredileri Eğilim Anketi'ne ilişkin değerlendirmesinde bankaların, işletmeler, taşıt ve diğer bireysel krediler için uyguladıkları standartları gevşettiği, konut kredileri için uyguladıkları standartları ise temelde aynı bıraktığı bildirildi.

TCMB'nin bankaların 2019'un üçüncü çeyreğine ilişkin değerlendirmeleri ve 2019'un döndüncü çeyreğine dair beklentilerini içeren Banka Kredileri Eğilim Anketinin sonuç ve değerlendirmesi yayımlandı.

Ankete ilişkin yapılan değerlendirmede, bankaların, işletmeler, taşıt ve diğer bireysel krediler için uyguladıkları standartları gevşettiği, konut kredileri için uyguladıkları standartları ise temelde aynı bıraktığının görüldüğü bildirildi.

Bu yılın dördüncü çeyreği için beklentilerin standartların işletme kredileri ve diğer bireysel kredilerde gevşetileceği, konut ve taşıt kredilerinde ise temelde aynı kalacağı yönünde olduğu belirtilen ankette, anket sonuçlarının kredi talebi açısından incelendiğinde, yılın üçüncü çeyreğinde işletmelere verilen kredi taleplerinin yabancı para cinsinden açılan krediler dışında arttığı, artışın kısa vadeli krediler ile Türk lirası cinsinden açılan kredilerde daha belirgin olduğunun görüldüğü kaydedildi.

Bireysel kredilerden, konut ve diğer bireysel kredi taleplerinde artış görülürken, taşıt kredisi talebinde azalış gözlendiği belirtilen ankette, şu değerlendirmelere yer verildi:

"2019 yılının dördüncü çeyreğine ilişkin beklentiler; yabancı para cinsinden açılan krediler haricindeki tüm işletme kredi türleri ve tüm bireysel kredi türlerinde talepte artış olacağı yönündedir. Bankaların fon sağlama imkanlarının gelişimi incelendiğinde, yılın üçüncü çeyreğinde yurt içi ve yurt dışı fonlama koşullarının önemli ölçüde gevşediği görülmektedir. 2019 yılı dördüncü çeyreğine ilişkin beklentiler, yurt içi ve yurt dışı fonlama koşullarında gevşemenin devam edeceği yönündedir."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin YILDIRIM04 Ekim 2019 18:15

    Bankaların kredi değerlendirme kriterlerini ekonomik konjonktürün seyrine göre zamanında revize edebilmeleri çok çok önemli.Bunu tüm bankalar yapmalı ve bddk bunun takipçisi olmalıdır.Bunun yanında en önemlisi aynı bilanço aynı mali analizle her banka farklı limitler yapabiliyorlar.Bu sistem revize edilmeli.Bu sistemin en büyük zararı bazı firmalara olması gerekenden daha büyük limitler oluşturulmasıdır,birkaç banka ile..Her ne kadar teminat limit farklılıkları da olsa aynı bilanço ve aynı kaynağa farklı limit ve teminatlandırmaların çıkarılması önlenmelidir.Bir firmanın mevcut bilançosu beş milyon tl limiti gerektiriyorsa kaç banka olursa olsun toplam bankalar limiti bu tutarı aşmamalıdır.