BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTCMB altında zirveye oturdu----

TCMB altında zirveye oturdu

TCMB altında zirveye oturdu
28 Temmuz 2022 - 17:21 www.finansgundem.com

Dünya Altın Konseyi, ikinci çeyrek Küresel Altın Talebi Trendleri raporuna göre 2022'nin ilk 6 ayında altın rezervini en fazla artıran ülke Türkiye

Dünya Altın Konseyi, ikinci çeyrek Küresel Altın Talebi Trendleri raporunu yayımladı. Buna göre küresel altın talebi 2022'nin ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 düşerek 948 tona geriledi.

Ancak yılın ilk 6 ayında talep geçen yıla oranla yüzde 12 artarak 2 bin 189 tona ulaştı. Raporda ikinci çeyrekte altının ons fiyatında yaşanan düşüşün talep daralmasına etkili olduğunu belirtti.

Dünya genelinde merkez bankalarının altın rezervlerinde ise ikinci çeyrekte net 180 tonluk artış yaşandı. Böylece 2022'nin ilk 6 ayında resmi altın rezervleri 270 ton artmış oldu. Altın Konseyi verilerine göre TCMB yılın ilk 6 ayında altın rezervlerini 63 ton artırdı. Buna göre 6 aylık dönemde en çok altın alımı yapan merkez bankası Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) oldu.

2022'nin ilk 6 ayında altın rezervini en fazla artıran ve azaltan ülkeler:

REZERV 457 TONU AŞTI

Son alımlarla beraber TCMB, 457.7 ton altınla dünyanın (IMF dahil) en büyük 13. resmi rezervine sahip oldu. Haziran itibarıyla ABD 8.133 tonla bu alandaki liderliğini sürdürürken, Almanya 3.335 tonla ikinci sırada yer aldı.

ARTIŞ VAR AMA TALEP ZAYIF

Dünya Altın Konseyi raporunda bunun yanında Türkiye'de yatırım amaçlı altın külçe ve para talebinin ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 132 artışla 9.5 tona ulaştığı bildirildi. Ancak bu yükselişin geçen yılki olağandışı düşüş nedeniyle fazla görüldüğüne dikkat çekildi. Altın külçe ve para talebinin 5 yıllık ortalamanın yüzde 42 altında olduğu bilgisi verildi.

Altın Konseyi artan enflasyon ve TL'deki değer kaybının yatırımcının harcanabilir parasında düşüşe neden olduğunu ve bu yüzden talebin zayıf seyrettiğini belirtti. (Habertürk-Selim Karahan)

Türkiye altın alımını sürdürüyor

 

Merkez Bankası’ndan rekor altın alımı

 

Altın alımları hızlandı

 

                                                                                     

  

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)