BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTCMB açıkladı: Borçluluk düzeyi...----

TCMB açıkladı: Borçluluk düzeyi...

TCMB açıkladı: Borçluluk düzeyi...
15 Ocak 2021 - 14:43 www.finansgundem.com

TCMB: 3. çeyrek itibarıyla sektörlerin toplam finansal varlıkları 19,6 trilyon TL, yükümlülükleri ise 22,6 trilyon TL

Sektörlere ilişkin finansal bilançolara göre, 2020 yılı üçüncü çeyreği itibarıyla sektörlerin toplam finansal varlıkları 19,6 trilyon TL, yükümlülükleri ise 22,6 trilyon TL oldu.

Aynı dönemde, hane halkının ve finansal olmayan kuruluşların borçlarının GSYİH’ye oranı sırasıyla %18 ve %77 olurken, bu oranlara göre Türkiye, hem hane halkı hem de şirketler kategorisinde borçluluk düzeyi düşük ülkeler arasında yer aldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayınlanan raporda şöyle denildi:

"2020 yılı üçüncü çeyreği itibarıyla, yurt içi ekonominin sektörel finansal bilançoları incelendiğinde, toplam ekonominin finansal borçlu pozisyonunda olduğu, hane halkı ve dünyanın geri kalanının yurt içi sektörlerden alacaklı, finansal olmayan kuruluşlar ve genel yönetimin ise diğer sektörlere borçlu pozisyonda olduğu gözlenmiştir. Finansal kuruluşlar sektörü ise finansal aracılık rolü gereği dengeye yakın bir net finansal değer yaratmıştır.

Sektörlerde gerçekleşen net finansal işlemler incelendiğinde, bir önceki çeyrekte GSYH’nin %17’si ile net borç alan konumunda olan toplam ekonomi 2020 yılı üçüncü çeyreğinde GSYH’nin %2,4’ü oranında net borç almıştır. Bu orana sektörlerin katkısı incelendiğinde, hane halkının GSYH’nin %3,7’si ile bu dönemde en fazla borç alan sektör olduğu, bunu sırasıyla yaklaşık %2,7 ve %2,2 ile finansal olmayan kuruluşlar ve genel yönetimin izlediği, finansal kuruluşların ise GSYH’nin % 6,2’si oranında net borç verdiği gözlenmiştir."

Piyasalarda kritik hafta: Yılın ilk faiz kararı gelecek!

Beyaz yakalı ve kitaplar

BİST'te haftanın son işlem gününde satıcılı seyir

Bütçe verisini Cumhurbaşkanı açıklayacak

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber Bekri 15 Ocak 2021 22:51

    akı bknu karşılamıyor denir anadoluda buna

  • BORSACI15 Ocak 2021 18:17

    Bal bal demekle agız tatlanmıyorsa artık bal demenin anlamı yok faiz diye diye dövizi bu fiyatlara getirdiniz merkez bankasına başkanlarda dayanamaz hale gelirse hiçte şaşırmam.