BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık TCMB: 2. çeyrekte bankalar kredi standartlarını sıkılaştırdı----

TCMB: 2. çeyrekte bankalar kredi standartlarını sıkılaştırdı

 TCMB: 2. çeyrekte bankalar kredi standartlarını sıkılaştırdı
01 Temmuz 2022 - 14:37 www.finansgundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Anketine göre, 2022 yılının üçüncü çeyreği için beklenti, tüm bireysel kredi türlerinde talebin azalacağı yönünde oluştu.

TCMB, bankaların 2022 yılının ikinci çeyreğine ilişkin değerlendirmeleri ile üçüncü çeyreğine ilişkin beklentilerini içeren Banka Kredileri Eğilim Anketi sonuçlarını yayımladı.

Buna göre, 2022 yılının ikinci çeyreğinde, bankaların genel olarak işletmelere kullandırdıkları kredilere uyguladıkları standartları sıkılaştırdığı görüldü. Alt kırılımlar incelendiğinde, kısa vadeli kredilere uygulanan standartlarda gevşeme gözlenirken, diğer işletme kredi türlerinde sıkılaşma olduğu gözlendi.

Anket sonuçları şu şekilde oluştu:

"2022 yılının üçüncü çeyreği için bankaların beklentisi, küçük ve orta ölçekli işletmelere verilen krediler ile kısa vadeli krediler dışında diğer işletme kredi türlerinde standartların sıkılaşacağı yönündedir. Bireysel krediler için standartların tüm kredi türlerinde sıkılaştırıldığı gözlenmektedir. 2022 yılının üçüncü çeyreği için ise bankaların beklentisi, tüm bireysel kredilere uygulanan standartların aynı kalacağı yönündedir

Anket sonuçları kredi talebi açısından incelendiğinde, yılın ikinci çeyreğinde yabancı para cinsinden açılan kredilere olan talepte azalış gözlenirken, diğer tüm işletme kredi türlerinde talepte artış olduğu görülmektedir. 2022 yılının üçüncü çeyreği için beklenti, yabancı para cinsinden açılan kredi türünde talebin azalmaya, diğer işletme kredi türlerinde talebin artmaya devam edeceği yönündedir. Yılın ikinci çeyreğinde, tüm bireysel kredi türlerinde talepte artış olduğu gözlenmektedir. 2022 yılının üçüncü çeyreği için beklenti, tüm bireysel kredi türlerinde talebin azalacağı yönündedir.

Bankaların fon sağlama imkânlarının gelişimi incelendiğinde; 2022 yılının ikinci çeyreğinde yurt içi fonlama koşullarının sıkılaşmaya başladığı, yurt dışı fonlama koşullarının ise sıkılaşmaya devam ettiği görülmektedir. Yılın üçüncü çeyreği için beklenti, yurt içi fonlama ve yurt dışı fonlama koşullarında sıkılaşmanın devam edeceği yönündedir."

TCMB, döviz komisyon oranını artırdı

 

TCMB rezervlerinde artış

 

TCMB piyasayı 49 milyar TL fonladı

 

Bireysel kredi kullanan kişi sayısı 26 milyonu aştı

 

Bankalardan kredide sıkışmaya müşteri beyanı çözümü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)