BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTCDD 4oo km hız yapan trenler alıyor ----

TCDD 4oo km hız yapan trenler alıyor

TCDD 4oo km hız yapan trenler alıyor
27 Haziran 2013 - 10:20 www.finansgundem.com

TCDD Alman devi Siemens'ten 7 adet saatte 400 km kadar hız yapabilen tren alacak...

Alman şirketi Siemens, TCDD'ye yedi adet hızlı tren satıyor. 285 milyon euroya mal olacak trenlerin yedi yıl boyunca teknik bakım işlerini de yine Siemens üstlenecek. Hızlı trenlerin İstanbul-Ankara ile Ankara-Konya hattında kullanılacağı öğrenildi.
Siemens Raylı Sistem Bölümü Şefi Jochen Eickholt, "Siemens için bu satış raylı sistemle geleceğe büyük yatırımlar yapan Türkiye'ye giriş anlamı taşıyor" dedi.
TCDD ray sistemine büyük yatırımlar gerçekleştirirken, 2020 yılı için 10 bin kilometrelik hızlı tren rayları döşemeyi hedefliyor. Bu hedef çerçevesinde Türkiye'nin toplam 180 adet hızlı tren siparişi vereceği tahmin ediliyor.
Siemens-Velaro modelleri saatte 403 kilometre hızla dünyada en hızlı çekişe sahip araç olarak biliniyor. Siemens'in ürettiği Velaro tipi hızlı tren modelleri Çin, İspanya ve Rusya'da kullanılıyor. İspanya'da Madrid-Barcelona arasındaki 625 kilometrelik mesafeyi 2,5 saatte kat eden trenlerin Almanya'da kullanılabilmesi için ray sistemlerindeki sorunların çözülmesi bekleniyor. Bu sorunlardan dolayı 16 tren hizmete alınamıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)