BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTC konut no, TC işyeri no geliyor----

TC konut no, TC işyeri no geliyor

TC konut no, TC işyeri no geliyor
26 Ağustos 2013 - 11:22 www.finansgundem.com

Tıpkı her vatandaşta olduğu gibi Türkiye'deki her konut ve işyeri için de ayrı bir kimlik numarası belirlenmesi istendi...

Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye genelinde tüm konut ve işyerlerinin numaralandırılarak kimliklendirilmesini önerdi.
ATO'dan yapılan açıklamaya göre, inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların kayıtlı bulunduğu ATO 37. Meslek Komitesi, ülkedeki tüm konut ve işyerlerinin kimliklendirilmesi konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla irtibata geçilmesi yönünde karar aldı. Bu kararı değerlendiren ATO Başkanı Salih Bezci, vatandaşa kimlik numarası verilmesiyle pek çok işlemde kolaylık sağlandığını, aynı şekilde şirketlerin de tescil işlemlerinde pratiklik ve şeffaflık olduğunu belirtti.
Vatandaşların konut alırken veya taşınırken, elektrik, su ve doğalgaz açtırma ve kapattırma işlemleri için çok zaman ve emek harcadığına işaret eden Bezci, bu işlemlerin çileye dönüşebildiğine dikkati çekti. Bezci, kimliklendirilmiş konut sisteminde, işyerleri ile konut olarak kullanılan tüm binalara kimlik numarası niteliğinde numara verilebileceğini ve elektrik, su, doğalgaz, emlak ve çöp vergisi gibi işlemlerin tek numaradan yapılabileceğini ifade etti. Türkiye'de hala kaçak elektrik ve su kullanımının olduğunu hatırlatan Bezci, şunları kaydetti:
"MERNİS ve MERSİS'te olduğu gibi tek numarayla konut ve işyeri alım satımı, elektrik, su ve doğalgaz aboneliği, çevre ve temizlik vergileri gibi tüm işlemlerde şeffaflık sağlanır. Tek numaralı konut ve işyeri, emek ve zamandan kazandıracağı gibi vergi ve hizmet bedeli kayıp ve kaçakları da önler. Tek numaralı sistemde, ev ve işyeri alan, taşıyan herkes abonelik işlemlerini online olarak başlatıp, tek merkezden kısa sürede tamamlayabilir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)