BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTBMM'nin gündeminde ekonomi var----

TBMM'nin gündeminde ekonomi var

TBMM'nin gündeminde ekonomi var
10 Ekim 2021 - 10:15 www.finansgundem.com

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu hafta ekonomiye yoğunlaşacak. Vergi paketinin Genel Kurul gündemine gelirken, kooperatiflerle ilgili yasa teklifini komisyonda ele alınacak.

Meclis hafta başından itibaren ekonomiye ilişkin başlıklarda mesai yapacak. Pazartesi günü Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda olacak. Para politikalarına ilişkin sunum yapacak, milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak.

ESNAF, ÇİFTÇİ VE İNTERNETTEN PARA KAZANANLAR İÇİN KRİTİK GÜN

Salı günü ise Genel Kurul'da vergi paketi görüşülmeye başlanacak. Teklif, 850 bin küçük esnafa vergi muafiyeti getiriyor. Çiftçilerin tarım desteklerindeki vergi kesintisi kaldırılıyor. İnternet yoluyla para kazananlara, aldıkları reklamlar üzerinden yüzde 15 stopaj vergisi öngörülüyor.

Sanayi Komisyonu'nda ise kooperatiflerle ilgili teklifi görüşülecek. Teklife göre kooperatif bilgi sistemi kurulacak. Böylelikle üyeler kooperatifin tüm sistem üzerinden faaliyetlerini takip edebilecek. Kadın kooperatifleri de teşvik edilecek.

Öte yandan Meclis'te bütçe maratonu için hazırlıklar da başlıyor. 2022 bütçe teklifinin Anayasaya göre 17 Ekim'e kadar Meclise sunulması gerekiyor.

Youtube fenomenlerine yüzde 15 vergi

Çiftçiye 59 milyon 271 bin liralık destek ödemesi

Esnafa vergi muafiyeti müjdesi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)