BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTBMM'nin açılışını hangi üye yapacak----

TBMM'nin açılışını hangi üye yapacak

TBMM'nin açılışını hangi üye yapacak
08 Haziran 2015 - 03:44 www.finansgundem.com

Seçimlerin ardından oluşacak TBMM'yi açma görevini en yaşlı üye olarak CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal'ın üstlenmesi bekleniyor

Her seçimden sonra TBMM'ye açma görevi, seçilen vekiller arasındaki en yaşlı üyeye düşer. 7 Haziran seçimlerinin ardından oluşacak parlamentoda bu görevi, bu seçimlerde de yine Antalya'dan aday olup seçilen CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın üstlenmesi bekleniyor.

Anadolu Ajansı'nın sandıkların yüzde 90'ından fazlasının açılmasıyla verdiği sonuçlara göre, 1938 doğumlu Deniz Baykal, yeni oluşan 550 kişilik yeni TBMM'nin en yaşlı üyesi sıfatıyla, Meclis'in ilk birleşimini yönetecek. TBMM'nin ilk birleşiminde yeni vekiller yemin edecekler.

İLK KEZ 1973'TE VEKİL OLDU 

Baykal, ilk kez 1973 seçimlerinde vekil seçildi. 1979'da yeniden seçilen Baykal, 1980 darbesinde gözaltına alındı. Darbe sonrasında Baykal'a 5 yıl siyaset yasağı da geldi. 
1987 seçimlerinde yeniden TBMM'ye giren Baykal, CHP'nin barajı geçemediği 1999 seçimleri dışında, her seçimde yeniden parlamentoya girdi. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)