BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTBMM’de yeni kanun teklifi: Televizyon, bilgisayar ve tabletlerden KDV alınmasın----

TBMM’de yeni kanun teklifi: Televizyon, bilgisayar ve tabletlerden KDV alınmasın

TBMM’de yeni kanun teklifi: Televizyon, bilgisayar ve tabletlerden KDV alınmasın
24 Eylül 2020 - 17:38 www.finansgundem.com

CHP Milletvekili Lale Karabıyık, Meclis'e sunmuş olduğu yeni kanun teklifi ile pandemi süresince tablet, televizyon ve bilgisayarlardan KDV alınmamasını talep etti.

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, TBMM'ye sunmuş olduğu yeni kanun teklifi ile televizyon, bilgisayar ve tabletlerden KDV alınmamasını Meclis gündemine getirdi. 

Karabıyık, söz konusu teklifine gerekçe olarak ise korona virüs pandemisi nedeniyle okulların uzaktan eğitim sürdürüyor ve bu vesileyle televizyon, bilgisayar ve tabletlerin birer eğitim aracı haline gelmesini gösterdi.

"Öğrenciler için bilgisayar ya da tablet sahibi olmak bir zorunluluk haline gelmiştir"

Yüksekokul ve üniversitelerin de üniversite yönetiminin inisiyatifine bağlı olarak tıpkı ilk ve ortaokullar gibi uzaktan eğitime geçiş yaptığını hatırlatan Lale Karabıyık, sözlerine şu şekilde devam etti;

“Bu böylelikle, kademelerindeki öğrenciler için masaüstü / dizüstü bilgisayar sahibi olmak bir zorunluluk haline gelmiştir. Gelirlerinin gelecek evinde uzaktan eğitime erişebileceği araç olmayan uzaktan uzaktan eğitimden mahrum kalmaması için bu ürünlerden pandemi süresince KDV alınmaması gerekmektedir. "

Ailelerin gelir seviyeleri arasındaki farklar nedeniyle uzaktan eğitim sisteminde eğitimde eğitim materyali farkı ortaya çıktığını belirtti, söz konusu teknolojik ürünlerden vergi alınmamasıda daha eşit eğitim imkanına kavuşacağını belirtti. 

Karabıyık'ın teklifi, 30.06.2021 hakkında yapılacak televizyon, masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar ve tablet alışverişlerinde katma değer vergisi (KDV) alınmamasını dahil.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)