BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTBMM'de büyük gerginlik!----

TBMM'de büyük gerginlik!

TBMM'de büyük gerginlik!
09 Nisan 2013 - 19:13 www.finansgundem.com

Ak Parti’li milletvekillerinin CHP’nin önergesini imzalaması TBMM’de gerginlik yaşanmasına neden oldu.

TBMM Genel Kurulu’nda, Ak Parti’nin çözüm sürecine ilişkin verdiği Meclis araştırma önergesinde Ak Parti’li milletvekillerinin CHP’nin önergesini imzalaması TBMM’de gerginlik yaşanmasına neden oldu. Tartışmalarda milletvekilleri sert sözlerle eleştirilerde bulundu.
MHP’Lİ VURAL : "MECLİS’İ VE MİLLETVEKİLLERİNİ NİYE KANDIRIYORSUNUZ ?"
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Terör sorununun araştırılarak alınması gereken önlemler değil, terör sorununu çözümüne yönelik sizin Oslo’da ve İmralı’da yaptığınız mütabakatları Meclis’e kabul ettirmeleridir. Dolaysıyla burada bir araştırma söz konusu değildir. Bu önerinin bu yönüyle bakıldığı zaman tamamen çarpıtılarak verildiğini ve önergeyi verenlerin iradesinin aslında millet iradesini çarpıtmak olduğunu ortaya koyuyor. Zaten siz süreci başlatmıssınız. Zaten önlemleri aldığınızı söylüyorsunuz. Meclis’i ve milletvekillerini niye kandırıyorsunuz ? Bu ifade, bu verilen önergenin amacını ifade etmekten ortaya koymaktan uzaktır. Bir kandırmadır" dedi.
CHP’Lİ İNCE : BU ÖNERGEYİ VERDİĞİMİZ ZAMAN HENÜZ MEKTUPLAR YOKTU"
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Bizim daha önce verdiğimiz Meiclis Araştırma Önergesi ile AKP’nin verdiği Meclis Araştırma Önergesi birbiri ile alakasız konulardır. Biz, 'Bu sorun nasıl çözülür?’ diyoruz. AKP’nin önergesi ise ’ Sürece nasıl destek veririz.’ Biz bu yapılan pazarlığa ve sürece destek vermiyoruz ki. Neden ? Bizim onayımız alınmadan nasıl olur da bu ikisi birleştirilir ve birlikte görüştürülür. AKP’nin verdiği önerge anayasaya aykırıdır. Biz bu önergeyi verdiğimiz zaman henüz mektuplar yoktu, Milliyet Gazetesi’nin tutanakları yoktu, AKP’nin Akil İnsanlar Heyeti yoktu, '50 bin kişi ile halk savaşı yaparız’ sözleri yoktu. Şimdi bu süreci desteklemek için Meclis’i payanda yapmak istiyor. Ayrıca bu oyuna gelmemek için CHP milletvekilleri önergedeki imzalarını geri çekiyorlar. Fakat Meclis tarihinde bir ilk belki de; AKP milletvekilleri gidiyor ve CHP önergesine imza atıyor. Bu ahlak dışı bir olaydır" diye konuştu.
MHP’Lİ ŞANDIR : BİR HİLEYLE KARŞI KAŞIYAYIZ
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Meclis çatısı altında muhtemeldir ki bu güne kadar görülmemiş bir hile ile karşı kaşıyayız. Üç farklı önergeyi Grup Başkanvekili’nin imzasıyla Danışma Kurulu Grup Önerisi olarak buraya getiriyor. Bunları birleştirmeye ya komisyon başkanı yada meclis başkanı yapar. Kaldı ki önergeyi verenlerin rızasını da almak mecburiyetinde. Birbirinden farklı, amacı farklı, kapsamı farklı üç araşatırma önergesini Grup Başkanvekili hangi hakla birleştirerek buraya getiriyor. Böyle bir önergeyi Danışma Kurulu Grup Önerisi olarak burada işleme almanız bu hileye Başkanlık Divanı’nı ortak etmeniz sonucunu getirecektir. Bu Meclis’e hakaret olur" dedi.
Ak Parti’Lİ ÜNAL : ÖNERİMİZ ANAYASA VE İÇ TÜZÜK’E UYGUNDUR
Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Ruh halimize göre görüşmeler yapmıyoruz. Aynı şekilde Meclis Araştırma Önergeleri’nin de ve bu yöndeki tekliflerin de birleştirilmesi yönünde bir teklefimiz olabilir bu da en doğal hakkımızdır. Tanrıkulu’nun verdiği araştırma önergesi gerekçesi itibari ile son derece açıktır. İç Tüzük’te milletvekillerini uygun gördüklerine imza vermesi engelleyen bir düzenlemeye sahip değildir. Dolasıyla arkadaşlarımızla bu düzenlemeye imzalarını koymuşlardır. Danışma Kurulu toplanmadığı için bu talebimizi Meclis’e getirdik. Burada sesimizi yükseltip ’ Yapılamaz ve görüşülemez’ diyerek İç Tüzük’e aykırı bir durum varmış ahvası oluşturularak bir engelleme oluşturulamaz. Dolasıyla bizim önerimiz Anayasa ve İç Tüzük’e uygundur" diye konuştu.
YAKUT : ARANIZDA ANLAŞIN GETİRİN BANA
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ise, "Aranızda anlaşın getirin bana. Ben kimin önce kimin sonra yaptığını bilemem ki. Lütfen aranızda anlaşın. Konuşma anlamında anlaşın" dedi.
MECLİS KARIŞTI
Oturumu yöneten Sadık Yakut’un önergelerin birleştirilmesinin Meclis İçtüzüğü'ne uygun olduğu yönündeki sözleri ve yaptığı oylamanın ardından Genel Kurul Salonu karıştı.
Muhalefet milletvekilleri başkanlık kürsüsüne giderek Yakut’a itiraz etti. Protestoların artması ve gerilimin yükselmesi üzerine birleşime 10 dakika ara verildi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural
"Bu AKP grubunun idaresi. Sizi hukuka ve iç tüzüğe uygun davranmaya davet ediyorum. Önergeyi değiştirmeye hakkınız yok. Okunmuş önergeyi değiştiremezsiniz".
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan: Komisyon araştırma yapar, bununla da ülke bölünmez
"Biz buraya ne için seçildik, geldik. Bu ülkenin can alıcı sorunlarını konuşalım, çözelim diye geldik. Şu an ki bu gerilim dalga dalga üniversitlere yayılıyor. Türkiye'ye 21. yüzyıl hukuku çizilecek. 100. yılda birlikte yaşamanın ilkelerini belirleyeceğiz. Bunu ancak seviyeli bir tartışma ortamında yapabiliriz. Biz ne iktidar ne de anamuhalefet gibi düşünüyoruz diyoruz. Kürt sorunun demokratik siyaset çerçevesinde çözülmesi için bir komisyon kuralım diyoruz. Biz bu sınavı niye veremiyoruz? Allah'a dua ediyoruz. Allah'a yalvarıyorum "Allah'ım 24. dönem bu sorunu çözmemize yardım et" diyorum. Bir akil insanlar çıktı, linç edilmedikleri kalmadı. Burada bir komisyon kurulacak. Türkiye elden gidiyor deniliyor. Yapmayın. Komisyon araştırma yapar, bununla da ülke bölünmez".

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)