BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTBMM heyetine Moskova'da soru yağmuru----

TBMM heyetine Moskova'da soru yağmuru

TBMM heyetine Moskova'da soru yağmuru
04 Temmuz 2019 - 07:47 www.finansgundem.com

TBMM Başkanı Şentop başkanlığındaki heyet Türkiye'nin Mosova Büyükelçiliği'nde Türk vatandaşlarıyla buluştu. Vatandaşlar, Şentop ve heyete askerlikten Türk okuluna kadar çok sayıda soru yöneltti

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve farklı partilere mensup milletvekillerinden oluşan heyet, Moskova’da üç gün süren temaslarının ardından dün Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliğinde Rusya'da yaşayan Türk vatandaşlarıyla buluştur ve sorunlarını dinledi. TürkRus.Com’un, “Türk ve Rus evliliklerinden doğan, iki ülke vatandaşlığı da bulunan çocukların her iki ülkede de askerli yağma mecburiyeti” sorununu gündeme getirmesi üzerine TBMM Başkanı Şentop, konuyu araştırma ve Milli Savunma Bakanı ile görüşme sözü verdi.

Büyükelçilikteki toplantıda sorunlar dile getirilirken, RTİB Eş Başkanı Sabahattin Yavuz 100 bine yakın Türk-Rus evliliği olduğunu, Moskova’da bu evliliklerden olan çocukların eğitimi için bir Türk okulu bulunmadığını, çifte pasaportlu çocukların tek bir ülkede askerlik yapmalarına imkan sağlayacak ikili anlaşma olmadığını, çifte vatandaşlığın da Rusya tarafından tanınmadığını belirterek bu konularda Türk toplumunun çözüm talebini gündeme getirdi.

Şentop, askerlik konusunu not ettiklerini, Suriye ve Yunanistan gibi, çifte vatandaşlığın akrabalık bağları yüzünden çok eski geçmişi olan bazı ülkelerle muafiyet anlaşması bulunduğunu, Rusya’da konusunun henüz yeni olduğunu, ancak Milli Savunma Bakanı’na konuyu ileteceğini söyledi.

Büyükelçi Mehmet Samsar ise, konsolosluğa kayıtlı 0-18 yaş arasında 6 bin 200 çocuk olduğunu, Rusya’da Türkiye Maarif Vakfı’nın Rus makamları ile birlikte uluslararası bir okul kurması projesinin gündemde olduğunu, sonbaharda vakıf heyetinin Moskova’ya konuyla ilgili bir ziyaretin planlandığını söyledi.

Toplantıda sorunlar ele alınırken söz alan THY Moskova Müdürü Turan Yardımcısı, uçuş yapılan Samara, Voronej ve Krasnodar şehirlerinde Rus makamları ile sorunlar yaşandığını, bu şehirlerde THY’ye temsilcilik açma izini verilmediğini belirterek, “Konunun görüşülmesi için haziran ayına verilen randevular temmuza ertelendi. Arkadaşlarımız bir anlamda kaçak çalışıyorlar. Bu sorun ilişkilerimizi zedeleyecek, hatta tüm uçuşlarımızı etkileyecek duruma gelebilir” uyarısında bulundu.

Ziraat Bankası Moskova Genel Müdürü Ahmet Cemal Yıldırım ise, Türk bankalarının Rusya’da Türk müteşebbislerine imkanları ölçüsünde destek olduklarını vurgularken, yerel parayla ticaret konusunda Rus tarafının daha istekli olmasını beklediklerini vurguladı.

İş Bankası Moskova Genel Müdürü Recep Haki de, Rusya’da faaliyet gösteren Türk şirketlerinin daha fazla desteklenmesi için kaynakların arttırılması gerektiğini belirtirken, bu konuda Türk Eximbank’ın uzun vadeli ve düşük maliyetli kredi desteğinin yararlı olacağının altını çizdi.

Şentop'un vatandaşlarla sohbetinde TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Türkiye-Rusya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Dışişleri Komisyonu Üyesi AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, Dışişleri Komisyonu Üyesi MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Dışişleri Komisyonu Üyesi İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin ve Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar da bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)