BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTBMM Başkanı Slovenya'ya gidiyor----

TBMM Başkanı Slovenya'ya gidiyor

TBMM Başkanı Slovenya'ya gidiyor
26 Mart 2022 - 17:23 www.finansgundem.com

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 27 ülkenin meclis ve senato başkanlarının buluşacağı Avrupa Birliği Parlamento Başkanları Toplantısı'na katılacak.

TBMM Başkanı Şentop, 27-29 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek Avrupa Birliği Parlamento Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere yarın Slovenya'nın başkenti Lübliyana'ya gidecek.

Türkiye'den 2014'ten bu yana ilk kez Meclis Başkanı düzeyinde katılımın olacağı zirveye Türkiye'nin yanı sıra ev sahibi Slovenya da dahil 27 ülkenin meclis ve senato başkanları iştirak edecek. Bazı ülkelerin bu nedenle iki ayrı isimle katılım sağlayacağı toplantının, Ukrayna savaşı devam ederken tüm bölge ülkelerinin meclis başkanlarının krizi masaya yatıracakları önemli bir buluşma olması bekleniyor.

İkili görüşmelerde bulunacak

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Lübliyana'da zirve öncesi Slovenya Cumhuriyeti Ulusal Meclisi Başkanı İgor Zorcic ile görüşecek. Ardından Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor tarafından kabul edilecek Şentop, Slovenya Başbakanı Janez Jansa ile de bir araya gelecek.

Zirvenin ilk oturumu, "Parlamentoların Acil Durum Politikalarındaki Rolü-Demokratik Yönetim İçin Dayanıklılık Oluşturma" başlığıyla gerçekleştirilecek. Zirveye katılan meclis başkanları, oturumlardaki müzakerelerde görüşlerini ifade edecek.

Bölgede istikrar ve güvenlik konuları ele alınacak

Zirvenin ikinci gününde ise "Avrupa Birliği, bölgede (ve ötesinde) istikrar, güvenlik ve refahın garantörü" başlığını taşıyan oturumlar gerçekleşecek.

Çoğunluğu AB ülkelerinin meclis başkanlarının oluşturduğu zirvede, Ukrayna savaşının yarattığı krizin hem güvenlik hem de diğer riskleri ele alınacak.

Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Talat Caferi'nin misafir Meclis Başkanı olarak davet edildiği zirveye, Ukrayna Meclis Başkanı Ruslan Stefançuk'un da video bağlantısı ile katılması öngörülüyor.

Çavuşoğlu, Doha'da mevkidaşlarıyla görüştü

 

Akar: İstanbul Boğazı açıklarındaki mayın etkisiz hale getirildi

 

ABD’den Türkiye’yi de etkileyebilecek yaptırım tehdidi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)