BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTBMM Başkanı Şentop'tan Erdoğan'ın yeniden adaylığına ilişkin açıklama----

TBMM Başkanı Şentop'tan Erdoğan'ın yeniden adaylığına ilişkin açıklama

TBMM Başkanı Şentop'tan Erdoğan'ın yeniden adaylığına ilişkin açıklama
27 Ocak 2023 - 14:07 www.finansgundem.com

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu birinci dönemidir. İkinci defa adaylığı normal prosedürlere göre olur, Meclis'in karar almasına bu anlamda bir gerek yok. Yeni sistemle beraber iki defa seçilme imkanı tanınmıştır" dedi.

6'lı masanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı adayı olamayacağına ilişkin açıklamasına TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan açıklama geldi.

"Cumhurbaşkanlığı seçim konusu masa meselesi değil; yasa ve Anayasa konusudur." ifadelerini kullanan Şentop, "İki defa seçilmeyle ilgili 2 farklı hüküm var. Birisi 2007 yılında yürürlüğe girip 2018'in Nisan ayında yürürlülükten kalkan bir hüküm. 2018 Nisan ayında yürürlülüğe giren herkese iki defa aday olma hakkı tanıyan hüküm. İki defa seçilme hakkı tanınmıştır." dedi.

"101. MADDE DEĞİŞTİRİLDİ"

Önceki dönem cumhurbaşkanlığı yapanlara da bu hakkın tanındığını hatırlatan Şentop, yeni sistem ile birlikte 101. maddenin değiştirilip 101. 102. maddenin birleştirilerek yeniden yazıldığını vurguladı.

"Yeni sistem döneminden önce 2017'de; yüzde 10, yüzde 5'e indirildi. Bir de daha önce hiç olmayan 100 bin imzayla aday gösterilme eklendi." diye konuşan Şentop, "Hukukta itibar, amaçlara ve manayadır. Hukuk kavramların içeriğini değerlendirir ve ona göre karar verir." ifadelerini kullandı.

"HUKUKEN BİR TARTIŞMA YOKTUR"

2018'den bu yana bütün vatandaşlara iki defa seçilme hakkı tanındığını dile getiren Meclis Başkanı, adaylık tartışmalarına ilişkin "Hukuki bir tartışma yoktur" dedi.

Şentop "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu birinci dönemidir. ikinci defa adaylığı normal prosedüre göre olur. Meclis'in karar almasına gerek yoktur." açıklamasında bulundu.

Seçim sürecine ilişkin merak edilen 10 soru

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim için 14 Mayıs'ı işaret etti

 

9 saatlik toplantı sonrası Altılı Masa'dan ortak açıklama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)