BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTBMM 28. Başkanı Binali Yıldırım oldu----

TBMM 28. Başkanı Binali Yıldırım oldu

TBMM 28. Başkanı Binali Yıldırım oldu
12 Temmuz 2018 - 16:07 www.finansgundem.com

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım 335 oy alarak TBMM Başkanı seçildi.

Saat 14.00'da yeni Meclis Başkanı'nı seçmek için toplanan parlemento 14.30'da ilk tur oylama geçti. 1. tur oylamada AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım 331 oy aldı. CHP'nin adayı Erdoğan Toprak 134 oy aldı. Yeterli çoğunluk sağlanamadığından ikinci tur oylamaya geçildi ve 2. turda AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım 336 oy, CHP'nin adayı Erdoğan Toprak ise 131 oy aldı. Üçüncü tur oylama sonucu 301 oy çoğunluğunu sağlayan AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım, yeni meclis başkanı olarak seçildi.

BİRİNCİ TUR

1. Tur oylamada toplam 581 oy kullanıldı.

AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım 331 oy aldı.  

CHP'nin adayı Erdoğan Toprak 134 oy aldı.

İKİNCİ TUR 

2. Tur oylamada AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım 336 oy aldı

CHP'nin adayı Erdoğan Toprak 131 oy aldı. 

YENİ MECLİS BAŞKANI BİNALİ YILDIRIM OLDU

3. tur oylama sonucu 335 oy alarak 301 oy çoğunluğunu sağlayan AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım, yeni meclis başkanı olarak seçildi. 3. tur oylamada toplam 584 oy kullanıldı. 6 oy geçersiz sayıldı.

Meclis Başkanı seçiminde 4 aday yarıştı

AK Parti adayı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 

CHP adayı İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, 

HDP adayı Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, 

İYİ Parti adayı İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu.

TBMM BAŞKANI BİNALİ YILDIRIM İLK DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, "Meclisimizde diğer milletvekillerine teşekkür ediyorum. Başta AK Parti milletvekilleri olmak üzere desteğini açıkça ifade eden ve aday göstermeyen Milliyetçi Hareket Partisi grubuna da teşekkür ediyorum" dedi. 

TBMM Başkanı Yıldırım ilk değerlendirmesini yaptı. Yıldırım, 27. dönem Meclis Başkanı olarak seçildiğini hatırlatarak, "Meclisimizde diğer milletvekillerine teşekkür ediyorum. Başta AK Parti milletvekilleri olmak üzere desteğini açıkça ifade eden ve aday göstermeyen Milliyetçi Hareket Partisi grubuna da teşekkür ediyorum. Yeni dönemin milletimize, Meclis faaliyetleri için hayırlı uğurlu olmasını Mevla’mdan niyaz ediyorum" diye konuştu.

GÖREV SÜRESİ 3 YIL
 
TBMM İçtüzüğüne göre, Başkanlık için bir yasama döneminde iki seçim gerçekleştiriliyor. İlk seçilenin görev süresi iki, ikinci devre için seçilenin görev süresi üç yıl oluyor. 
 
MECLİS BAŞKANLIK SEÇİMİ
 
TBMM Başkanlığı seçimi gizli oyla yapılıyor. İlk iki oylamada seçilebilmek içi üye tamsayısının üçte ikisi kadar yani 400 oy almak gerekiyor. İki turda bu oy alınamadığı taktirde üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu kadar yani 301 oy yeterli oluyor.
 
Üçüncü oylamada da salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılıyor, dördüncü oylamada en fazla oy alan milletvekili Başkan seçiliyor.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)