BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTBB'den güvenlik uyarısı----

TBB'den güvenlik uyarısı

TBB'den güvenlik uyarısı
02 Haziran 2023 - 14:47 www.finansgundem.com

TBB, doğrudan banka ile müşteri arasında gerçekleştirilecek hesap açılışı, kredi başvurusu gibi işlemlere aracılık etmediğini bildirdi.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), güvenlik uyarısında bulundu

TBB'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye Bankalar Birliği’nden gönderildiği görünümü verilmiş elektronik posta iletileri vasıtasıyla “krediniz hazır”, “vadeli hesabınız açılacaktır”, “banka bakiye bilgileriniz incelenmiş, hesap açılışına engel görülmemiştir” ve “ihtiyaçlarınıza en uygun krediyi sizin için analiz edelim” gibi vaatler sunulduğu belirlenmiştir. Bu sahte iletilerin, banka müşterilerinin kişisel ve banka bilgilerini almaya yönelik ve dolandırıcılık amacıyla gönderildiği anlaşılmaktadır.

Türkiye Bankalar Birliği, doğrudan Banka ile müşteri arasında gerçekleştirilecek hesap açılışı, kredi başvurusu gibi işlemlere aracılık etmemekte, bankaların müşterilerinin bankacılık işlemlerinde kullandıkları kişisel nitelikli bilgileri veya banka hesap durumu bilgilerini hiçbir şekil ve surette talep etmemekte, tavsiyede bulunmamaktadır.

Bu itibarla, bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması için kişisel bilgiler, hesap durumuna ait veriler, banka hesap ile kredi kartı bilgileri ve güvenlik şifrelerinin paylaşılmaması bir davranış haline dönüştürülmelidir. Mağduriyet yaşanmaması için güvenlik uyarılarına hassasiyet gösterilerek, sahte e-posta iletilerine karşı dikkatli olunmalıdır. "

İş Bankası tarımda karbon ayak izi ölçümünü başlattı

 

Bankacılık sektörünün mevduatı 10.5 trilyon liraya geriledi

 

Merkez bankası net rezervler negatif bölgede kaldı

 

Merkez Bankası'ndan KKM'de yeni karar!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)