BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTBB’den açıklama: VDMK ihracı faydalı----

TBB’den açıklama: VDMK ihracı faydalı

TBB’den açıklama: VDMK ihracı faydalı
29 Kasım 2018 - 16:12 www.finansgundem.com

TBB: İpotek teminatlı kredilerin menkul kıymetleştirilmesi ve bunlara dayanarak VDMK ihracı faydalı görülmektedir.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), para ve sermaye piyasalarında istikrarın sağlandığı ve yatırımcı ilgisinin arttığı bir dönemde, varlığa dayalı menkul kıymetler (VDMK) ihraçları konusunda gündeme gelen bazı değerlendirmeler için açıklama yaptı. TBB açıklamasında, söz konumu yorumların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “Uluslararası düzenlemelere ve iyi örneklere uygun olarak ipotek teminatlı kredilerin menkul kıymetleştirilmesi ve bunlara dayanarak VDMK ihracı faydalı görülmektedir” denildi. 

TBB tarafından “İpotek Teminatlı Menkul Kıymet İhraçları Çalışmalarına İlişkin” başlıklı kamuoyu duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

İpotek teminatlı menkul kıymetlere dayanak gösterilmek suretiyle ihraç edilecek varlığa dayalı menkul kıymetler (VDMK) hususunda gündeme gelen ve gerçeği yansıtmayan bazı değerlendirmelerin, para ve sermaye piyasalarında istikrarın sağlandığı, risklerin önemli ölçüde azaldığı, öngörülebilirliğin ve yatırımcı ilgisinin arttığı bir dönemde yerli ve uluslararası yatırımcılar nezdinde yanlış anlaşılmalara neden olabileceği düşünüldüğünden bu açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür: 

Bankacılık sektörü ekonomik faaliyetin finansmanının sağlıklı ve istikrar içinde sürdürülmesinde finansal sektörün büyümesinin, bankacılık yanında sermaye piyasaları ve diğer finansal kurumların gelişmesinin, hizmetlerin ve ürünlerin çeşitlendirilerek piyasaların derinleştirilmesinin gerekli olduğu görüşündedir. Bu çerçevede, uluslararası düzenlemelere ve iyi örneklere uygun olarak ipotek teminatlı kredilerin menkul kıymetleştirilmesi ve bunlara dayanarak VDMK ihracı faydalı görülmektedir. 

Türkiye Bankalar Birliği ve üye bankalar tarafından piyasa koşullarına uygun, yerli ve yurtdışında yerleşik yatırımcılara sunulmak üzere, birden çok banka tarafından ihraç edilmiş farklı ipotek teminatlı menkul kıymetlerin dayanak gösterilmek suretiyle VDMK ihraçları konusunda uluslararası iyi uygulamalar üzerine çalışmalar yürütülmüştür.

İhraçların piyasa uygulamaları çerçevesinde standart işlemler olarak yapılandırılması ve yatırımcıların talebine sunulması hedeflenmektedir. İhraçlarla ilgili olarak TCMB tarafından likidite sağlanması hususu gündeme gelmemiştir. Bankacılık sektörünün faaliyetlerini etkin bir biçimde yürütmek için ihtiyaç duyduğu rezervlere, likiditeye, likidite sağlamak için gerekli teminatlara sahip olduğu bilinmektedir.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sessiz bankacı30 Kasım 2018 10:20

    Ne yaparsan yap bu sektör kurtulamaz. Manhattan fiyatına daire satışı rüyası bitti.

  • bbb29 Kasım 2018 16:37

    Yani enflasyon ve kurlardaki yükselmeye hazırlıklı olun.. sebebi de basiretsiz bankacılık ve ekonomi yönetimi... peki kim ödeyecek?! Millet her zamanki gibi...bravoooo