BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAydın: Bankacılık sektörünün büyüme potansiyeli yüksek----

Aydın: Bankacılık sektörünün büyüme potansiyeli yüksek

Aydın: Bankacılık sektörünün büyüme potansiyeli yüksek
24 Şubat 2017 - 14:47 www.finansgundem.com

Bankalara haksızlık yapıldığını söyleyen TBB Başkanı Hüseyin Aydın, gelişmiş ülkeler ile karşılaştırıldığında bankacılık sektörünün büyüme potansiyelinin yüksek olduğunu belirtti.

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, "Gelişmiş ülkeler ile karşılaştırıldığında bankacılık sektörünün büyüme potansiyeli yüksektir. Sermaye piyasası, sigorta sektörü ve banka dışı diğer alanların büyümesi önem taşımaktadır.Finansal sektörün büyümesi, ürün ve hizmet çeşitliliğinin artması ekonomik faaliyetin finansmanına ve büyümeye daha fazla katkı sağlayacaktır" dedi.

'Bankacılık sistemine haksızlık yapılıyor'

Öyle söylendiği gibi dışarıda, yurt dışında, finans sisteminin çok gelişmiş ülkelerinde 5-10 yıl vadeli mevduat falan olmadığını belirterek, "Ama 60 günde dönmek de bayağı sıkıntı. Salt bankacılık sistemine kalırsa, salt büyük oyuncu biz olursak sıkıntı oluyor" diyen ve makro olarak sermaye piyasalarının güçlendirilmesi, o enstrümanların bilinmesi ve yapılabilmesi konusunda biraz daha cesur olunması gerektiğini ifade eden Hüseyin Aydın, şunları söyledi:

"Kıt olan mevduatı mevduat dışı kaynakla destekledik, bol da kredi verdik. Peki her gelene mi (kredi) veriyoruz? Kredi Garanti Fonu oluşturduk çok batak kredimiz var da onlara teminat olsun diye mi yaptık? Hayır. Ülkeye, bankacılık sektörüne, çalışanlara, bizim iş ortağımız olan reel sektöre haksızlık yapılıyor. Gelişmekte olan ülkelerde sorunlu kredilere ilişkin rasyo yüzde 10 ları buluyor. Bizimki gelişmiş ülkeler ortalamasına çok yakın. Biz bu işi iyi biliyoruz. Reel sektör iyi biliyor."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)