BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTBB, BDDK ve FKB, toplantı haberini yalanladı----

TBB, BDDK ve FKB, toplantı haberini yalanladı

TBB, BDDK ve FKB, toplantı haberini yalanladı
11 Ağustos 2018 - 10:28 www.finansgundem.com

TBB ve BDDK, BDDK'nın döviz kuru şokunun etkilerini konuşmak üzere bugün bankalarla toplantı yapacağı yönündeki haberleri yalanladı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) dün TL'nin dolar karşısında yüzde 17 civarında değer kaybetmesinin ardından bankalar ile bugün bir toplantı yapacağı haberleri üzerlerine, Türkiye Bankalar Birliği'nden konu ile ilgili bir açıklama yayınlandı. TBB açıklamasında, toplantı gerçekleştirileceğine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. Açıklamada, "Bazı medya kaynaklarında Birliğimiz ve birliğimiz üyelerinin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile bugün bir toplantı yapacağı haberlerine yer verilmektedir. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

BDDK: BANKALARLA HERHANGİ BİR TOPLANTI BULUNMAMAKTADIR

BDDK tarafından yapılan açıklamada da, bugün bazı basın yayın organlarında kurumun bankalarla bir toplantı tertip ettiğine ilişkin bir kısım haberlerin yayınlandığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kurumumuzun bankalarla herhangi bir toplantısı bulunmamaktadır. Bu nevi asılsız haber yapanlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde yasal yollara başvurulacaktır. Bu tür haberlere itibar edilmemesi kamuoyuna saygı ile duyurulur."

FKB: İDDİALAR ASILSIZ

Finansal Kurumlar Birliği (FKB) de söz konusu iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. FKB'nin açıklamasında ise, "Bazı basın yayın organlarının 'BDDK bankaları ve bankacılık dışı finans kesimini toplantıya çağırdı' başlıklı iddiaların ardından kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılması gereği doğmuştur. Türkiye'nin güçlü finans yapısının temelini oluşturan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun ülkemizde faaliyet gösteren bankaların ve bankacılık dışı Finans kesiminin temsilcilerini toplantıya çağırdığını iddia eden haberlerin tümü asılsızdır. Finansal Kurumlar Birliği olarak Türkiye ekonomisine olan desteğimiz sürmekle birlikte, tüm üyelerimizle ekonomimize değer katan çalışmalarımıza hiçbir aksaklık olmadan var gücümüzle devam ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadesine yer verildi. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)