BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTBB Risk Merkezi Raporu yönetmeliğinde değişiklik----

TBB Risk Merkezi Raporu yönetmeliğinde değişiklik

TBB Risk Merkezi Raporu yönetmeliğinde değişiklik
01 Haziran 2023 - 11:56 www.finansgundem.com

TBB Risk Merkezi’nin, Risk Merkezi Raporu’nun başvuru usul esaslarını düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi’nin, müşterilere sunduğu Risk Merkezi Raporu’nun başvuru usul esaslarını düzenleyen ve TC nüfus cüzdanı, TC sürücü belgesi ve pasaport ile başvuru yapılabileceği belirtilen yönetmelikte değişikliğe gidildi.

TBB tarafından, "Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Üyelerinin Müşterilerinin, Risk Merkezi Nezdindeki Bilgilerinin Kendilerine ya da Onay Vermeleri Koşuluyla Belirledikleri Gerçek veya Tüzel Kişilere Verilmesine İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konuya ilişkin TBB tarafından yapılan açıklamaya göre, ilgili değişiklikle TC nüfus cüzdanı, TC sürücü belgesi ve pasaportun yanı sıra üzerinde TC kimlik numarası bulunan ve özel kanunların da resmi kimlik hükmünde olduğu açıkça belirtilen kimlik belgeleriyle de başvuru yapılabilecek.

İlgili raporlara www.riskmerkezi.org internet adresinden ulaşılabileceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

"Aynı yönetmelikte belirtilen imza sirküleri talebi kaldırılarak; tüzel kişiler için yetkili olduklarına dair belgeler ile imza beyannamesinin aslı veya yetkili mercilerce onaylı örneğinin ve tüzel kişiliği temsile yetkili olduğuna dair Ticaret Sicil Tasdiknamesinin ibrazının yeterli olacağı hususu düzenlenmiştir

TBB'den açıklama: Sektör tüm yükümlülüklerini karşılayabilecek güçte

 

TBB: Bankacılık sektörü hem dünya hem Türkiye'de evriliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)