BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTBB: Protesto edilen senetler geriledi----

TBB: Protesto edilen senetler geriledi

TBB: Protesto edilen senetler geriledi
30 Mart 2021 - 13:27 www.finansgundem.com

TBB verilerine göre, Şubat ayında protesto edilen senet sayısı ve tutarı gerileyerek, protesto edilen toplam 28 bin adet senedin parasal tutarı 843 milyon TL oldu.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, Şubat ayında geçen senenin aynı ayına göre, protesto edilen senet adedi ve tutarı sırasıyla yüzde 45 ve yüzde 30 azaldı. Bir önceki aya göre senet adedi yüzde 30, senet tutarı yüzde 48 geriledi.

2021 yılının Ocak-Şubat döneminde protesto edilen toplam 67 bin adet senedin tutarı 2,5 milyar TL oldu. Söz konusu dönemde, senet adedi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 40, tutarı ise yüzde 7 geriledi.

İl bazında protesto edilen senetler

2021 yılı Ocak - Şubat döneminde, adet olarak en fazla senedin protesto edildiği ilk 5 il sırası ile İstanbul, Ankara, Konya, İzmir ve Bursa oldu. Tutar olarak, Türkiye genelinde protesto edilen senetlerin yüzde 51’ini İstanbul ilindekiler oluştururken, bunu yüzde 9,1 ile Ankara, yüzde 3,3 ile Antalya, yüzde 3,2 ile İzmir ve yüzde 2,9 ile Konya izledi. Protesto edilen senet tutarının en düşük olduğu iller ise Tunceli, Ardahan ve Siirt oldu.

TCMB piyasayı 70 milyar TL fonladı

TL mevduatta stopaj avantajı sürecek mi?

Hizmet üretici fiyatlarındaki artış yavaşladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)