BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTBB: Bireysel müşterilerden alınan şikayet başvurusunda artış----

TBB: Bireysel müşterilerden alınan şikayet başvurusunda artış

TBB: Bireysel müşterilerden alınan şikayet başvurusunda artış
27 Mart 2023 - 10:32 www.finansgundem.com

Türkiye Bankalar Birliği, bireysel müşterilerden alınan şikayet başvurusunun geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 arttığını bildirdi.

Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyeti Faaliyet Raporu 1 Ekim 2022 – 31 Aralık 2022 yayımlandı.

Raporda şöyle denildi:

"Başvuruların yüzde 60’ı banka kartları ve kredi kartları hakkındaki işlemlerle ilgilidir. Tüketici kredileri hakkındaki başvuruların oranı yüzde 13, Sigorta işlemleri hakkındaki başvuruların oranı yüzde 12, bu konular dışında kalan diğer bankacılık ürün ve hizmetleriyle ilgili konuların oranı ise yüzde 15’tir.

Başvuru Konuları Ücret ve komisyonlara ilişkin başvurular toplam başvuruların yüzde 61’ini oluşturmaktadır. Bu oranı yüzde 14 ile dolandırıcılık ve harcamalara ilişkin başvurular izlemektedir. Üçüncü sırada yüzde 11 ile bankaların çeşitli operasyonel uygulamalarına ilişkin başvurular yer almaktadır. Kampanya uygulamaları, kredi talepleri, hesaplara uygulanan blokeler gibi diğer konularla ilgili başvuruların payı yüzde ise toplam 14’tür.

Başvuruların yüzde 53’ü bilgi ve/veya belge eksikliği ya da Bireysel Müşteri Hakem Heyeti Tebliği’nin ilgili hükümleri gereğince Heyet gündemine alınamamıştır. Heyet gündemine alınan başvuruların oranı ise yüzde 47 olmuştur. "

İki yeni bankanın kuruluşuna BDDK'dan onay

 

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)