BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTazminat görüşmeleri çıkmaza girdi----

Tazminat görüşmeleri çıkmaza girdi

Tazminat görüşmeleri çıkmaza girdi
28 Mayıs 2013 - 16:32 www.finansgundem.com

Haaretz gazetesine konuşan üst düzey bir İsrailli yetkili, Türkiye-İsrail arasındaki müzakerelere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu

Haaretz gazetesine konuşan üst düzey bir İsrailli yetkili, Türkiye ile İsrail arasındaki müzakerelere ilişkin “Bülyükelçilerin dönüşü dahil, anlaşmanın detaylarının çoğu sonuçlandırılmış durumda, tek istisna tazminat tutarı” dedi. Yetkili, “Türkiye, israil ödemeye hazır olduğundan çok yüksek rakamları talep ediyor” şeklinde konuştu. Aynı yetkili, Başbakan Erdoğan’ın Obama ile görüşmesinden bir gün önce Dışişleri Müsteşarı Sinirlioğlu’nun Washington’da İsrail Başsakanı Netanyahu’nun temsilcisi Ciechanover ile bir görüşme yaptığını ancak ilerleme sağlanmadığını da söyledi.
Dokuz Türk’ün ölümüyle sonuçlanan Mavi Marmara baskınına ilişkin Türkiye ile İsrail arasındaki müzakerelerin, tazminat tutarına ilişkin görüş ayrılıkları nedeniyle “çıkmaza” girdiği öne sürülüyor. Üst düzey bir İsrailli yetkili, “Bülyükelçilerin dönüşü dahil anlaşmanın detaylarının çoğu sonuçlandırılmış durumda, tek istisna tazminat düzeyi” dedi.
Haaretz’in “İsrail-Türkiye barışma görüşmeleri, tazminat nedeniyle çıkmaza girdi” başlıklı haberine göre, üst düzey bir İsrailli yetkili, Türkiye ile İsrail arasındaki müzakelerde tazminat tutarı konusunda anlaşmaya varılmadığını anlatırken üç tür görüşmelere rağmen, iki tarafın pozisyonları arasındaki farkın çok geniş olmayı sürdürdüğünü söyledi.
Gazete, 22 Nisan’da Ankara’da, 6 Mayıs’ta ise Kudüs’te yapılan görüşmelerin ardından İsrail hükümetinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Mayıs’ta Beyaz Saray görüşmesi öncesi nihai anlaşmaya varılabileceğini umduğunu belirtirken de ABD Başkanı Barack Obama ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin iki ülke arasında bizzat arabuluculuk yaptıklarını anımsattı.
Amerikalıların Ankara'ya mesajları
Haberde “Amerikalılar, Ankara’ya bu konunun çabucak sonuçlandırıldığını görmek istediklerine işaret eden mesajları bile aktardılar” savına yer verildikten sonra şöyle devam edildi:
“Erdoğan-Obama görüşmesinden bir gün önce 15 Mayıs’ta Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Türkiye ile görüşmelerde Başbakanın (Netanyahu) özel temsilcisi olan Joseph Ciechanover Washington’da bir araya geldiler. Üst düzey İsrailli yetkili, bu görüşmelerde ilerleme sağlanmadığını söyledi. O zamandan beri iki taraf arasında telefon temasları yapıldı ama büyük bir ilerleme olmadı.”
Türkiye çok yüksek rakamlar talep ediyor
Bu arada, Haaretzç’in söz konusu yetkilinin şu değerlendirmesini de aktardı: “Büyükelçilerin dönüş konusu dahil anlaşmanın ayrıntılarının çoğu sonuçlandırıldı, tek istisna tazminat düzeyi. Türkler, İsrail’in ödemeye hazır olduğundan çok daha yüksek rakamları talep ediyor ve bu hala tartışılıyor.”Haberin son bölümünde de “Yetkili, görüşmeler sırasında tartışılan spesifik rakamları söylemeyi reddetti ama Haaretz, İsrail her aileye 100 bin doları ödemeye hazır iken Türklerin aile başına 1 milyon doları talep ettiğini öğrendi” denildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)