BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTayvan’dan Elon Musk’a: Ülkemiz satılık değil----

Tayvan’dan Elon Musk’a: Ülkemiz satılık değil

Tayvan’dan Elon Musk’a: Ülkemiz satılık değil
10 Ekim 2022 - 09:16 www.finansgundem.com

Çin-Tayvan krizi hakkında görüşlerini bildiren Elon Musk’a Tayvan’dan sert tepki geldi.

Rusya ile Ukrayna savaşı hakkında söylediği çözüm önerileriyle Kiev’de dikkatleri üzerine çeken ABD'li milyarder Elon Musk'ın Çin-Tayvan gerilimiyle ilgili yorumları da Tayvan'da büyük tepki çekti.

Dünyanın en zengin ismi, Financial Times gazetesiyle röportajında Tayvan’ın kontrolünün bir kısmının Çin’e devredilebileceğini belirterek “Benim önerim Tayvan’da özel bir idari bölge kurulması ki bu muhtemelen herkesi memnun etmeyecek” demişti. Musk, Tayvan krizinin sadece Tesla’yı değil Apple ve birçok büyük şirketin üretimini etkileyeceğini söylemişti.

Musk'ın açıklamaları Çin'den destek görürken Tayvan'dan birçok yetkili Musk'a sert tepki gösterdi. Tayvan'ın ABD'deki Büyükelçisi Hsiao Bi-khim, “Ülkemizim özgürlüğü ve demokrasisi satılık değil” dedi. Tayvan hükümeti de Tayvan'ın dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi olduğuna dikkat çekerek “yatırım çıkarlarını gözeten” Elon Musk'ın serbest piyasa konusunda daha çok şey öğrenmesi gerektiğini belirtti.

Eski Tayvan lideri Ma Ying-jeou, Musk'ın Çin'in “tek ülke iki sistem” politikasını savunduğunu kaydederek “Bunu kabul edemem” ifadelerini kullandı. Eski bakanlardan Lin Chia-lung ise Musk'ın “Çin pazarına yaranmaya çalıştığını” savundu.

Kremlin'den Elon Musk'ın önerisine destek

 

Elon Musk ilk kez Forbes 400'ün en zengini oldu

 

Elon Musk, çocuğunun faturasını komünistlere kesti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)