BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTayvan'dan ABD'ye "silah satışı" teşekkürü----

Tayvan'dan ABD'ye "silah satışı" teşekkürü

Tayvan'dan ABD'ye silah satışı teşekkürü
06 Ağustos 2021 - 00:08 www.finansgundem.com

Tayvan yönetimi, 750 milyon doları bulması beklenen silah satışını onayladığı için ABD'ye teşekkür etti

Focus Taiwan'ın haberine göre, Tayvan Hükümet Sözcüsü Xavier Chang, hükümetin, ABD'nin "Altı Güvence"deki taahhütlerini yerine getirmek için Tayvan İlişkileri Yasası'na dayalı önemli adımlar atmayı sürdürmesini takdir ettiğini belirtti.

Chang, bunun ABD Başkanı Joe Biden'ın göreve başlamasından bu yana Tayvan'a yapılan ilk ABD silah satışı olacağını anımsattı.

"Tayvan ortaklıklarını derinleştirmeye devam edecek"

Silahların, ulusal savunma yetenekleri oluşturmada ve savaş kapasitesini modernleştirmede fayda sağlayacağını vurgulayan Chang, ayrıca Tayvan'ın, Tayvan Boğazı'nda barış ve istikrarı koruma konusundaki güvenini ve kabiliyetini de artıracağını kaydetti.

Chang, "Tayvan ayrıca Hint-Pasifik bölgesinde barışı, istikrarı, refahı ve kalkınmayı birlikte sürdürmek için ABD ve dünyadaki diğer benzer düşünceye sahip ülkelerle iş birliğine dayalı ortaklıklarını derinleştirmeye devam edecek." ifadesini kullandı.

Bakanlıklardan açıklamalar

Tayvan Dışişleri Bakanlığı (MOFA), silah paketinin ABD'nin Tayvan'ın savunma yeteneklerini güçlendirmeye ve ülkeye silah satışını normalleştirme politikasını sürdürmeye olan bağlılığını gösterdiğini vurguladı.

MOFA, Çin'in askeri yayılmacılığı ve provokasyonu karşısında, Tayvan'ın bölgesel barış ve istikrarı korumak için savunma yeteneklerini daha da modernize edeceğinin altını çizdi.

Tayvan Milli Savunma Bakanlığı da satışın mevcut savunma cephaneliğini önemli ölçüde artıracağını duyurdu.

Biden yönetiminin onay verdiği silah anlaşmasına göre ABD, Tayvan'a 750 milyon doları bulması beklenen 40 yeni M109 kundağı motorlu obüs ile 1700 hassas güdüm kiti satacak.

ABD'de Delta artıyor: Şirketler ofise dönüş tarihlerini erteledi

 

ABD borsaları, şirket bilançolarının etkisiyle yükselişle kapandı

 

 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)