BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTayvan yanlılarına Çin'e giriş ve iş yapmak yasaklandı----

Tayvan yanlılarına Çin'e giriş ve iş yapmak yasaklandı

Tayvan yanlılarına Çin'e giriş ve iş yapmak yasaklandı
05 Kasım 2021 - 17:43 www.finansgundem.com

ABD ile AB'nin Tayvan manevralarına karşı cezayı bağımsız Tayvan yanlılarına kesen Pekin, bu kategoriye giren kişilerin Çin'e girişini, Çin'le iş yapmasını, Çin'den parasal olarak yararlanmasını yasakladı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 'Çin'in Tayvan'a saldırması halinde ABD'nin Tayvan'ın savunmasına koşma taahhüdünden' söz etmesi, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın 'Tayvan'ın BM'ye üye alınmasını' savunması, Avrupa Birliği'nin yasama organı Avrupa Parlamentosu'ndan bir heyetin ilk kez Tayvan'a resmi ziyaret düzenleyip 'AB-Tayvan ortaklığı' temenni etmesinin taarruzu altındaki Pekin'den karşı hamle geldi.

Batılı ülkelerin Tayvan manevralarını 'tek Çin ilkesinin ihlali ve Çin'in iç işlerine karışılması' olarak göre Pekin, 'Tayvan'ın bağımsızlığı yanlılarına' karşı harekete geçirdiğini duyurdu.

'Ömür boyu cezai sorumluluk taşıyacaklar' açıklaması

Çin Devlet Konseyi Tayvan İşleri Ofisi, Tayvan bağımsızlığı yanlılarının 'suçlu' kategorisine alındığı ve ceza olarak Çin anakarası ile Hong Kong ve Macau'ya girişlerinin yasaklandığı açıklaması yaptı:
"Tayvan bağımsızlığının inatçı destekçilerine yasaya uygun olarak disiplin yaptırımları uygulayacak olan Çin makamları, onlarla ailelerinin Çin anakarasına ve ayrıca Hong Kong ve Macau özel idari bölgelerine girmelerini yasaklayacak" diyen açıklamaya göre bu kişiler 'ömür boyu cezai sorumluluk taşıyacak ve anakaradan kişiler ve kurumlarla işbirliği yapamayacak, ne onlar ne de onları finanse eden kişilerle kurumlar anakaradan parasal olarak yararlanacak'.

Tayvan'ın bağımsızlığını inatla destekleyen kişiler' listesi olduğu ilk kez duyuruldu

Tayvan Başbakanı Su Tseng-chang, Parlamento Başkanı You Si-kun ve Dışişleri Bakanı Joseph Wu'yu 'Tayvan'ın bağımsızlığını inatla destekleyen kişiler' olarak adlandıran Ofis, böylece bu kategoriye giren kişilerin listesinin oluşturulduğunu ilk kez kamuoyuyla paylaştı.

Çin'in bu kişilere karşı 'gerekli diğer önlemleri de alacağını' söyleyen Ofis Sözcüsü, "Çin'in Tayvan'ın bağımsızlığını destekleyenlere vermek istediği mesaj şu : Atalarını unutan, vatana ihanet eden ve ülkeyi bölenlerin sonu asla iyi olmayacak, halk tarafından reddedilecek ve tarih tarafından yargılanacak."

Bu cezalandırma, lafta kalacak boş bir tehdit değil. Zira Tayvanlı siyasilerin seçim kampanyalarının finansmanı, kısmen şirketlerin bağışlarından geliyor. Çok sayıda Tayvanlı şirket ise karlarını Çin anakarasıyla iş yapmaktan elde ediyor. Halihazırda Çin anakarasında on binlerce Tayvanlı çalışıyor.

Biden yönetimi Çin'in Tayvan hassasiyetinin üzerine gidiyor

ABD'nin 1949'dan beri Çin'den tek taraflı şekilde ayrı yönetilen Tayvan'la savunma paktı bulunmazken, geçen ay Biden 'Çin'in Tayvan'a saldırması halinde ABD'nin Tayvan'ın savunmasına koşup koşmayacağı' sorusuna "Evet, bunu yapma taahhüdümüz var" yanıtını vermişti. Washington'ın son olarak 2 milyar dolarlık askeri yardım açıkladığı Tayvan da topraklarında Amerikan birliklerinin varlığını doğruladı.

Bu yüzden Washington-Pekin gerilimi tırmandıkça tırmanırken, AP heyetinin Taipei ziyaretinde Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen'e "Yalnız değilsiniz, sizin yanınızdayız" demesi de AB-Çin ilişkilerini gerdi.

Çin, telekom ve sağlık sektöründe dışa açılmayı hızlandıracak

 

Çin'de hava kirliliği otoyol ve oyun alanlarını kapattırdı

 

Pentagon: Çin 2020'deki tahminleri aştı

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)