BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Taylor' olayında 4 polise dava----

'Taylor' olayında 4 polise dava

'Taylor' olayında 4 polise dava
05 Ağustos 2022 - 00:09 www.finansgundem.com

ABD'de evinde öldürülen siyahi Taylor olayında 4 polise dava açıldı

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, Kentucky eyaletinde 2 yıl önce evine düzenlenen baskında polis kurşunları ile ölen siyahi Amerikalı Breonna Taylor olayında, 3'ü daha önce beraat eden 4 polis hakkında federal suçlamalardan tekrar dava açıldığını duyurdu.

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, düzenlediği basın toplantısında, siyahi Amerikalı Breonna Taylor’un ölümüne karışan Kelly Goodlett, Joshua Jaynes, Brett Hankison ile Kyle Meany adlı polislerin "aşırı güç kullanma, arama iznindeki bilgileri tahrif etmek ve yalan söyleyerek olayın üstünü örtbas etmeye çalışmaktan ötürü" yargılanacaklarını belirtti.

İlgili polis memurlarının, Taylor’un anayasal haklarını ihlal ederek ölümüne sebep olduğunu aktaran Garland, arama emrini tahrif eden Goodlett ve Jaynes’in olaydan sonra bir garajda bir araya gelerek koşullar hakkında yetkililere yalan söylemek için komplo kurduklarını ifade etti.

FBI’ya yalan söylemekten yargılanacak

Garland, eski polis memuru Hankison’un da baskın sırasında kasıtlı olarak anayasaya aykırı güç kullanmakla suçlandığını vurgulayarak Louisville polis amiri Meany’inin de Hankison'ın soruşturması sırasında FBI’ya yalan söylemekten yargılanacağı bilgisini paylaştı.

ABD Adalet Bakanı Garland, “Breonna Taylor, hala hayatta olabilirdi. Sevdiklerinin hissettiği kederi paylaşıyoruz ama tam olarak hayal edemeyiz.” dedi.

Olay

Acil tıp teknisyeni 26 yaşındaki siyahi Amerikalı Breonna Taylor, Louisville kentinde 13 Mart 2020'de polisin evine yaptığı uyuşturucu baskınında yatak odasında vurularak hayatını kaybetmişti.

Taylor'ın ölümü, ülkede ırkçılık ve polis şiddetine yönelik tartışmaları tekrar gündeme getirmiş, başta Louisville'de olmak üzere değişik şehirlerde protestoların odağı olmuştu.

Eski dedektif Brett Hankison, Breonna Taylor'ın dairesine 10 kez "körü körüne" ateş ettiği gerekçesiyle Haziran 2020'de polis departmanınca kovulmuştu.

23 Eylül 2020'de Kentucky büyük jürisi, Taylor’un öldürülmesi olayıyla ilgili davada, Hankison’ın baskın sırasında komşu daireye ateş edip çevredekileri "tehlikeye atma" suçundan yargılanmasına karar vermiş, olaya karışan diğer 2 polisin de yargılanmasına gerek olmadığına karar vermişti.

Eyalet tarafından devam eden davada, yargılanan tek polis memuru olan Hankison da 4 Mart'ta komşu daireye ateş edip genel güvenliği tehlikeye düşürme suçlamasından beraat etmişti.

ABD'de Breaonna Taylor protestoları şiddetleniyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)