BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTayland'da bir kentin kontrolü maymunların eline geçti----

Tayland'da bir kentin kontrolü maymunların eline geçti

Tayland'da bir kentin kontrolü maymunların eline geçti
24 Haziran 2020 - 11:19 www.finansgundem.com

Korona virüs salgınından dolayı insanların evlerine kapandığı Tayland'ın Lopburi kentinde nüfusları kontrolden çıkan maymunlar kenti tamamen ele geçirdi.

Küresel korona virüs pandemisinden dolayı bölge halkının evlerine kapandığı Tayland’ın Lopburi kenti, tamamen maymunların kontrolüne geçti.

İnsanların temel ihtiyaçlarını karşılamak için bile sokağa çıkmakta güçlük çektiği kentte maymun nüfusunun kontrolden çıktığı belirtildi.

Halk isyanda: “Maymunlar, sokakların hakimi oldu”

Maymunlar arasında çete savaşlarının yaşanmakta olduğunu ve her yeri ele geçirdiklerini belirten Lopburi halkından Kuljira Taechawattanawanna, “Biz kafeslere mahkum olduk, maymunlar sokakların hakimi oldu. Her yere pislemeye başladılar. Özellikle yağmur yağdığında tüm kente korkunç bir koku yayılıyor.” diye konuştu.

Korona virüs salgını, maymunların davranışlarını da değiştirdi

Korona virüs salgınından önce kentte yaşayan maymunların turistler için de bir cazibesi bulunduğu ve kente gelen ziyaretçilerin maymunlarla fotoğraf çekilerek onları beslediği belirtilirken, artık bu maymunların kent merkezinde devriye attıkları ve arabalara zarar vermeye başladıkları kaydedildi.

İnsanları evlerine kapatan pandeminin maymunların davranışlarını da kötü yönde etkilediğini gören hükûmet yetkililerinin, bu gidişata bir son vermek için harekete geçtikleri bildirildi.

Terk edilmiş bir sinema salonunu karargah olarak kullanıyorlar

Bazı kesimlerinin yüzde yüz oranında maymunlara terk edildiği şehirde, ıssız bırakılan bir sinema salonunun maymunlar tarafından hem karargah hem de mezarlık olarak kullanılmaya başladığı ifade edildi.

Yiyip içtikçe enerjileri artıyor, enerjileri arttıkça çoğalıyorlar

Kentteki bir market işletmecisi, maymunların dükkanına gelerek sprey boya, gazlı içecek, mısır gevreği ve şeker çalmaya başladıklarını belirtti.

Maymunların kontrolden çıkan davranışları doğrultusunda sürekli bir şeyler çalarak orantısız bir şekilde beslendiklerini söyleyen yerel halk, “yiyip içtikçe enerjilerinin arttığını, enerjileri arttıkça nüfuslarının da hızla çoğaldığını” kaydetti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)