BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTayland beklentileri karşılamadı----

Tayland beklentileri karşılamadı

Tayland beklentileri karşılamadı
18 Kasım 2013 - 07:06 www.finansgundem.com

Tayland ekonomisi geçtiğimiz çeyrekte zayıf ihracat ve düşük tüketim ve yatırımların etkisiyle beklenenin altında büyüdü

İhracatın zayıflaması, tüketim ve yatırımın da düşmesiyle Tayland ekonomisi geçtiğimiz çeyrekte beklentinin altında büyüme kaydetti.
Resmi rakamlara göre Tayland'ın gayrisafi yurtiçi hasılası Eylül'de sonlanan 3 aylık dönemde yüzde 1.3 artış kaydetti. Tayland ekonomisi yıllık bazda yüzde 2.7 büyüyerek, Bloomberg anketine katılan 15 analistin medyan tahmini olan yüzde 2.9 büyümenin altında kaldı.
Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra,  kendi kardeşi Thaksin'i de serbest bırakacak, 2006'daki darbedeki siyasi suçlular için çıkardığı af yasasına binlerce kişinin karşı çıkmasıyla, döneminin en büyük protestolarıyla karşı karşıya kaldı. Eylemlerin şiddete sahne olabileceği endişesiyle ülkede tüketici güveni Ekim'de 20 ayın en düşük düzeyine geriledi.
Ekonominin teknik olarak resesyondan çıksa da, kırılganlığının devam ettiğini belirten Tisco Securities Co.'nun kıdemli ekonomistlerinden Kampon Adireksombat, "Bu yıl turizm dışında hiçbir büyüme motoru işe yaramadı. Eğer işler şiddetlenirse 4. çeyrek GSYH'si hayal kırıklığı yaratabilir" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)