BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTAV yolcu sayısını arttırdı----

TAV yolcu sayısını arttırdı

TAV yolcu sayısını arttırdı
08 Temmuz 2013 - 16:24 www.finansgundem.com

TAV Havalimanları, Haziran ayında da yolcu sayısı artışını sürdürdü

Gezi Parkı gösterilerinin yoğunlaştığı Haziran ayında TAV Havalimanları Holding'in yolcu sayısı yüzde 19 artışla 7.67 milyon olarak gerçekleşirken, Ocak-Haziran döneminde şirketin hizmet verdiği yolcu sayısı yüzde 24 artışla 39.17 milyona ulaştı.
TAV Havalimanları Holding'den yapılan açıklamaya göre, Haziran ayında uluslararası yolcu sayısı yüzde 18 artışla 4.42 milyona, yurtiçi yolcu sayısı ise yüzde 22 yükselişle 3.25 milyona çıktı. TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani Şener  11 Haziran'da yaptığı açıklamada, Gezi Parkı olaylarının şirketin Haziran ayı yolcu büyümesini yavaşlatabileceğini ancak önemli bir olumsuz etki beklemediklerini söylemişti. TAV'ın işlettiği en büyük havalimanı olan Atatürk Havalimanı'ndaki yolcu sayısı Haziran ayında yüzde 12 artarak 4.56 milyon olurken, Ocak-Haziran döneminde ise yüzde 18 artışla 24.4 milyona ulaştı. İstanbul'da turizmin ve uluslararası kongrelerin önemli noktaları arasında yer alan Taksim'de Haziran ayında başlayan Gezi Parkı gösterileri yurt çapında geniş kapsamlı protestolara dönüşmüştü. TAV Havalimanları hisseleri ilk seansı yüzde 1.76 kayıpla 11.15 liradan tamamladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)