BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTatilde korona virüs protokollerini açıklayan bakana tepki yağdı----

Tatilde korona virüs protokollerini açıklayan bakana tepki yağdı

Tatilde korona virüs protokollerini açıklayan bakana tepki yağdı
18 Ocak 2022 - 15:08 www.finansgundem.com

Fransa’da, Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer yeni eğitim öğretim dönemi Kovid-19 protokollerini açıklarken İbiza’da tatildeydi. Bakan bunu sakladı ancak ortaya çıkması uzun sürmedi.


Fransa, Eğitim Bakanı Blanquer'in yeni eğitim öğretim yılı için pandemi protokollerini tatilde açıklamasını tartışıyor. Blanquer, 1 Ocak'ta Le Parisien gazetesine verdiği röportaj sırasında İbiza Adası'nda tatilde olduğunu sakladı. Olayın ortaya çıkmasıyla Twitter başta olmak üzere sosyal medya kullanıcıları Blanquer'e tepki gösterdi. Röportajı yapan gazete de olaydan nasbini aldı.

Halk röportaja Bakan'ı bürosunda iş başında gösteren fotoğraf iliştirdiği için LeParisien'i eleştirdi.

Gazete kendini savundu

Gazete tepkiler üzerine Blanquer'le röportajın telefonla gerçekleştirildiği, nerede olduğunu bilmedikleri, durumu bilerek saklamadıkları açıklamasını yaptı.

Le Parisien'in Yayın Yönetmeni Jean-Michel Salvator, röportajda görsel alınmadığı için kullandıkları fotoğrafın en sık kullandıklarından biri olduğunu, bu yöntemin çoğu medya kuruluşunca da tercih edildiğini söyledi.

Eğitim Bakanı'nın fotoğraflarına "tatil kıyafetli" fotomontaj

Öte yandan Twitter'da Bakan Blanquer'in fotoğrafları tatil ortamlarında "keyif çattığı" şeklinde farklı karelerle montajlanarak çok defa paylaşıldı. Ayrıca Muhalefet cephesi, sorumsuzlukla itham ettikleri Blanquer'e istifa çağrısı yaptı.

Le Monde gazetesi de Bakan'ın kabinesinden bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Başbakanlığın Eğitim Bakanı Blanquer'e ülkeyi altüst eden Omicron dalgası sırasında Ibiza'ya gitmemesini tavsiye ettiğini yazdı.

Blanquer ile ilgili açıklama hükümet sözcüsü Attal'dan geldi

Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal ise hükümetin tatile gitmeleriyle ilgili kabine üyelerine sadece "her an ulaşılabilir" olma kuralını getirdiğini söyledi.

Eğitim Bakanı Blanquer'in 27 Aralık'ta Elysee Sarayı'ndaki Kovid-19 tedbirlerine ilişkin düzenlenen Olağanüstü Bakanlar Kurulu toplantısında hazır bulunduğuna dikkati çeken Attal, okullara yönelik sağlık protokolü geç açıklandığı için Blanquer'in de açıklamayı geç yaptığını dile getirdi.

Fransa'da Twitter'a yargılama

 

Fransa'da aşı kartıyla ilgili yasa tasarısı kabul edildi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)