BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTaşkesenlioğlu Halkbank’a veda ediyor, Arslan geliyor----

Taşkesenlioğlu Halkbank’a veda ediyor, Arslan geliyor

Taşkesenlioğlu Halkbank’a veda ediyor, Arslan geliyor
08 Haziran 2017 - 13:30 www.finansgundem.com

Finansgundem.com Halk Bankası Genel Kurulu öncesi zirvedeki büyük değişimi açıklıyor… Genel Müdür Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun yerine Ziraat Katılım'dan Osman Arslan getiriliyor

FINANSGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Türk bankacılık dünyasında ‘deprem’ gibi gün…

Sektörün önemli kamu bankalarından Halkbank zirvesinde flaş değişim yaşanıyor… Halkbank'la ilişkili olarak değişim yaşanacak olan bir diğer kurum ise zirveye transferin adresi Ziraat Katılım.

Finans dünyasının rakipsiz internet ekonomi haber portalı Finansgundem.com, Genel Kurul öncesi Halkbank çalışanlarını ve sektörü yakından ilgilendiren 'gidiş-geliş'leri açıklıyor.

Finansgundem.com’a ulaşan bilgilere göre Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu görevden ayrılıyor. Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun boşaltacağı ‘Genel Müdür’ koltuğuna Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan oturuyor. Taşkesenlioğlu genel müdürlük görevine 2014 yılında atanmıştı.

Sürpriz değişimin gerçekleşeceği Halkbank Genel Kurulu dün gerçekleşti. Genel Kurul'da Hazine Müsbteşarlığı'nın verdiği önerge doğrultusunda Recep Süleyman Özdil, Cenap Aşçı ve Yahya Bayraktar'ın yönetim kurul üyeliklerine devam etmesine, Sadık Tılkat, Yuns Karan, Osman Arslan, Maksut Serim,Meltekm Taylan Aydın ve Nihat Ömeroğlu'nun üç yıl süre ile seçilmelerine karar verildi. 

*ALİ FUAT TAŞKESENLİOĞLU

Ali Fuat Taşkesenlioğlu, 1964 yılında Erzurum’da doğdu. Atatürk Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü mezunu olan Ali Fuat Taşkesenlioğlu, iş hayatına 1988 yılında Yenidoğan Yayın Dağıtım Şirketi’nde başlamıştır.1988-1996 yılları arasında Faisal Finans Kurumu A.Ş.’de Baş Uzman olarak görev yaptıktan sonra, 1996 yılı Ekim ayında göreve başladığı Asya Katılım Bankası A.Ş.’de sırasıyla, Proje Pazarlama Müdür Yardımcılığı, Merter Şube ve Sultanhamam Şube Müdürlüğü, Genel Müdürlük Kredi Tahsis Birim Müdürlüğü ile Kredi Tahsis Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.30.03.2012 – 06.02.2014 tarihleri arasında  T. Vakıflar Bankası T.A.O Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.17 Aralık 2013 tarihindeki soruşturma kapsamında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan‘ın tutuklanmasının ardından BDDK’nın 07.02.2014 tarihli onayı ile Halk Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Sayın Ali Fuat Taşkesenlioğlu, aynı gün Halk Bankası Genel Müdürü olarak atanmıştır.

*OSMAN ARSLAN

1971 yılında Ankara’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 1995 yılında, Ziraat Bankası’nda göreve başladı. 1998-2004 yılları arasında çeşitli özel sektör bankalarında yöneticilik yaptı. 2004-2012 yılları arasında Halk Bankası’nda sırasıyla Bölüm Müdürü, Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve Arap Türk Bankası’nda Genel Müdürlük görevlerinde bulundu. Mart 2012 tarihinden itibaren Finansal Yönetimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Ziraat Bankası’nda görev yaptı. Ocak 2013 tarihinden itibaren de Uluslararası Bankacılık ve Ortaklıklar Genel Müdür Yardımcısı, Ağustos 2014 tarihinden itibaren de Bilgi Teknolojileri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak Ziraat Bankasındaki görevlerine devam etti.18 Şubat 2015 tarihinde Ziraat Katılım Bankası A.Ş. Genel Müdürü olarak atandı ve görevine halen devam etmektedir.