BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTartışmalı isim adaylıktan çekildi!----

Tartışmalı isim adaylıktan çekildi!

Tartışmalı isim adaylıktan çekildi!
16 Mart 2022 - 08:55 www.finansgundem.com

Fed Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevi için ABD Başkanı Biden'ın aday gösterdiği Sarah Bloom Raskin, cumhuriyetçilerin desteğini alamaması nedeniyle adaylıktan çekildiğini duyurdu.


ABD Başkanı Joe Biden'ın ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcılığı için aday gösterdiği Sarah Bloom Raskin adaylıktan çekildi. Raskin’in Beyaz Saray’a adaylıktan çekilmesiyle alakalı bir mektup gönderdiği belirtildi.

ABD Başkanı Biden sene başında Lisa Cook ve Philip Jefferson'ı Fed Yönetim Kurulu üyeliğine, Sarah Bloom Raskin'i ise Fed Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığına aday göstermişti.

Sözcü'deki habere göre; Raskin, daha önce Fed ve Hazine’deki üst düzey roller için senatodan iki partinin de onayını almıştı ancak iklim değişikliği konusundaki tutumu nedeniyle cumhuriyetçilerin yanı sıra bazı Demokrat milletvekillerinin muhalefetiyle karşı karşıya kaldı.

ANA FAKTÖR BOYKOT ÇAĞRISI

Ayrıca Raskin’in geçmişte bir finansal teknoloji şirketinin yönetim kurulundaki rolüyle ilgili soru işaretleri nedeniyle bazı cumhuriyetçiler oylamayı boykot çağrısında bulunmuştu. The New Yorker tarafından yayınlanan mektupta Raskin, cumhuriyetçilerin boykotunu geri çekilme kararında ana faktör olarak gösterdi.

Fed’in önünde zor ve acil işler olduğunu belirten Raskin, “Bu onay sürecinden uzaklaşırsam, anayasanın ‘tavsiye ve rıza’ sürecinin boykot edilmesi ve Senato’nun buna bağlı olarak gerçek ekonomik ihtiyaçları karşılamayı reddetmesi için hiçbir mazeret kalmayacak. Bu nedenle adaylığımı geri çekiyorum” diye yazdı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Biden, yedi kişilik Fed yönetim kurulundaki açık pozisyonları doldurmak için ocak ayında Raskin’in yanında için Lisa Cook ve Philip Jefferson’ı aday göstermişti. Senato Bankacılık Komitesi de şu sıralarda Biden’ın ikinci dönem merkez bankası başkanlığına aday gösterdiği Fed Başkanı Jerome Powell ve diğer adayları değerlendiriyordu.

Powell bir cumhuriyetçi, Brainard ve Raskin ise birer demokrat. Biden öncesinde merkez bankasındaki çeşitliliği artırma sözü vermişti. Eğer seçilirlerse Cook, Fed yönetim kurulundaki ilk siyah kadın olacak.

Chobani’nin üst düzey yöneticilerinden istifa kararı

 

Rus yanlısı eski Alman Başbakanın danışmanları istifa etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)