BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTarlayı sürerken, sınırları değiştirdi----

Tarlayı sürerken, sınırları değiştirdi

Tarlayı sürerken, sınırları değiştirdi
04 Mayıs 2021 - 16:55 www.finansgundem.com

Belçika'da bir çiftçi, ülkenin Fransa ile sınırını belirleyen taşı traktör rotasının üzerinde durmasından rahatsız olarak değiştirdi. Çiftçinin bilmeden yaptığı değişiklik, Belçika sınırlarını 2.29 metre genişletirken, Fransa küçüldü.

Belçika'nın Erquelinnes köyündeki ormanda yürüyüş yapan bir kişi, iki ülke arasındaki sınırı belirleyen taşın 2.29 metre oynatıldığını fark etti.

BBC'nin aktardığına göre, durum yetkililer bildirildi. Traktör rotasında durmasından rahatsız olan ve taşın işlevini bilmeyen bir çiftçinin taşı Fransa tarafına doğru taşıdığı öğrenildi. 

Olay, sınırın her iki tarafında da espriyle karşılandı.

Belçika'nın Erquelinnes köyü Belediye Başkanı David Lavaux, "Belçika'yı daha büyük yaparken Fransa'yı daha küçük yaptı. Bu iyi bir fikir değil. Bu tür bir durum bırakın iki komşu ülkeyi, iki komşu ev sahibi arasında bile problem yaratabilir" diye konuştu ve ekledi:

Ben mutluydum. Kasabam büyüdü. Fransa tarafında  Bousignies-sur-Roc'lu mevkidaşım ise benimle hemfikir değil.

Komşu Fransız köyünün Belediye Başkanı Aurélie Welonek da espri yaparak "Yeni bir sınır savaşından kaçınmalıyız" diye konuştu. 

Yerel yetkililer çiftçiden taşı eski yere götürmesini istedi. Eğer çiftçi bunu yapmazsa konu Dışişleri Bakanlığı'na gidecek ve Fransız-Belçika sınır komisyonunun toplanması gerekecek. 

Lavaux, bu duruma ilişkin ise, "İyi niyet gösterirse sorunu olmaz, dostane bir şekilde hallederiz" ifadelerini kullandı. 

620 km uzunluğundaki sınır, 1820'de imzalanan Ryswick Antlaşması ile belirlenmişti. Sınırı belirlemek için kullanılan taş, bu tarihten beri kullanılıyor. 

Tanesini 10 liraya aldığı 3 ev için istenen tadilat ücreti şoke etti!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)