BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakTarlabaşı kamulaştırmalarına iptal----

Tarlabaşı kamulaştırmalarına iptal

Tarlabaşı kamulaştırmalarına iptal
19 Temmuz 2014 - 02:32 www.finansgundem.com

​Beyoğlu Belediyesi'nin GAP İnşaat'la birlikte yürüttüğü Tarlabaşı dönüşümü kapsamında yaptığı kamulaştırmalara Danıştay'dan iptal kararı geldi

İstanbul Tarlabaşı Mülk Sahipleri ve Kiracıları Kalkındırma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin avukatı Barış Kaşka, Danıştay 6. Dairesi'nin, Tarlabaşı Yenileme Projesi'ne ilişkin İstanbul idare mahkemelerinin kamulaştırma kararlarının hukuka uygun olduğu yönündeki kararlarını iptal ettiğini bildirdi.

Kaşka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Tarlabaşı'nda kamulaştırmaların hukuka uygun olmadığı iddiasıyla 164 mülk sahibi adına davalar açtıklarını hatırlattı. Danıştay 6. Dairesi'nin, İstanbul idare mahkemelerinin açtıkları tüm davalarda kentsel yenilemenin hukuka uygun olduğu yönündeki kararını bozduğunu dile getiren Kaşka, şöyle dedi:

"Üç yıldan beri bu kararı beklemekteyiz. Bütün dava dilekçelerimizde Tarlabaşı'nda kentsel yenilemenin yapılamadığını, buradaki 1. ve 2. derecede tarihi kültürel varlıkların yıkıma tabi tutulduğunu ve aynı zamanda kamunun bu kentsel yenilemede hiçbir menfaatinin olmadığını öne sürmüştük. Mülk sahipleri ve kiracıların, kentsel yenileme adı altında büyük mağduriyetlerle karşılaştıklarını, hepsinin piyasa rayicinin 10'da 1'i karşılığında mülklerini terk etmek zorunda kaldıklarını, kentsel yenileme yapılmadığı gibi birçok kültür varlığı şerhine sahip tarihi eser niteliğindeki taşınmazların da bizzat belediye ve ticari firma tarafından yıkıldığını dilekçelerimizde belirtmiştik. Dolayısıyla böyle bir kararın verilmesiyle çok mutlu olduk. Yüksek mahkeme, Tarlabaşı'nda kentsel yenilemenin olmadığını, kamu menfaatinin olmadığını tespit etmiştir. Artık proje iptal olmuştur. Bu aşamadan sonra bu mülklerin asıl sahiplerine dönmesi gerekir."

Müvekkilleri adına İstanbul asliye hukuk mahkemelerine davalar açacaklarını kaydeden Kaşka, "Beyoğlu Belediyesi'ne haksız ve hukuka aykırı şekilde ellerinden alınan gayrimenkulleri mülk sahiplerine döndürmek için tapu iptal ve tescil davaları açacağız. Ayrıca tarihi eserlere zarar verenler hakkında da suç duyurusunda bulunacağız" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)