BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTarımsal destekte vergi iadesi için son gün 31 Aralık----

Tarımsal destekte vergi iadesi için son gün 31 Aralık

Tarımsal destekte vergi iadesi için son gün 31 Aralık
27 Aralık 2021 - 13:45 www.finansgundem.com

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımsal desteklerden kesilen gelir vergisinin iadesi için çiftçilerin en geç 31 Aralık 2021 tarihine kadar dilekçelerini eksiksiz doldurup başvuruda bulunması gerektiğini belirtti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımsal desteklerden gelir vergisi kesintisi iade talep dilekçelerinin son tarihi ve detaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, vergi iadelerinin 2016’dan günümüze olan tarımsal destekleri kapsadığını bildirdi.

Bayraktar, kesilen gelir vergisinin iadesi için çiftçilerin en geç 31 Aralık 2021 tarihine kadar dilekçelerini eksiksiz bir biçimde doldurarak başvuruda bulunması gerektiğini aktardı.

Bayraktar, açıklamasında, “Çiftçilerimiz talep dilekçelerini internet ortamında doldurabilecekleri gibi, elden veya posta yoluyla kendilerinin seçecekleri vergi dairelerine ya da mal müdürlüklerine de verebilecekler. Ancak hak sahiplerinin mirasçıları ya da vekilleri tarafından yapılan başvurularla bu kapsamda açılmış davalardan feragat etmek suretiyle yapılan başvurulara ilişkin dilekçelerin elden ve posta yoluyla ilgili vergi dairesine verilmesi gerekiyor. Kendisine destek ödemesinde bulunulan hak sahiplerinin mirasçıları tarafından iade talebinde bulunulması halinde ise dilekçe ekine 'Mirasçılık Belgesi' ile 'Veraset ve İntikal Vergisi İlişik Kesme Belgesi'nin eklenmesi şartıyla mirasçılar, hisseleri oranında iadeden yararlanabileceklerdir." ifadelerini kullandı.

TZOB Başkanı Bayraktar'dan kar marjı açıklaması

 

TZOB Başkanı Bayraktar'dan Covid-19 Danışma Kurulu önerisi

 

TZOB: Kuru soğanda üretim yeterli, patateste arz fazlası var

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)