BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTarım Kredi marketlerinde kasap reyonu açılacak----

Tarım Kredi marketlerinde kasap reyonu açılacak

Tarım Kredi marketlerinde kasap reyonu açılacak
13 Ağustos 2022 - 00:59 www.finansgundem.com

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, 1300 Tarım Kredi Kooperatif Market'te kasap reyonu açılacağını açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, küçükbaş hayvan eti fiyatlarında yüzde 25 indirime gidildiğini  hatırlatarak Tarım Kredi Kooperatifi'nin 1300 marketinde kasap reyonu açılacağını söyledi. 

Bakan Kirişci, Mersin Erdemli'de Üreticiler Buluşması'nda konuştu.

Bakan Kirişci, Tarım Kredi Kooperatif Marketlerine Et ve Süt Kurumu tarafından temin edilecek ürünlerle kasap reyonlarının açılacağını duyurdu:

"Bu 1300 tane tarım kredi marketlerde İnşallah bunlarda da özellikle kasap reyonunun et süt kurumu tabelasıyla donatacağız. Kardeş kuruluş kardeş organizasyon olarak tarım kredi marketlerde de bu etlerin satışını sağlayacağız. Böylelikle böylelikle hem et süt kurumunu, hem de üreticimizi, hem tüketicimizi herkesin lehine bir adım atmış olacağız"

Hayvan sayısındaki artış fiyatlara yansıdı

Küçükbaş hayvan sayısının 57 buçuk milyona, büyükbaş hayvan sayısının da 18 milyona çıktığını belirten Kirişci, bu artışların fiyatlara indirim olarak yansıdığını söyledi:

"Canlı hayvan varlığımızda bir artış var, bunun belirli ölçülerde eritilmesi lazım. Nasıl yapacağız bunu, içeride et tüketimini teşvik ederek. Bunun için ne yaptık, et süt kurumu olarak küçükbaş hayvan etinde yüzde 25 indirime gittik. Biz asla ve katha almış olduğumuz canlı hayvanların fiyatlarında bir indirime gitmedik. Biz bunun üreticimizin de lehine olsun diye yaptık."

Kırmızı et fiyatlarında artış devam ediyor

 

Üretici-market fiyat farkı 9 kata yaklaştı

 

Kırmızı et fiyatlarıyla ilgili flaş adım!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)