BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTarım bankası kurulsun talebi----

Tarım bankası kurulsun talebi

Tarım bankası kurulsun talebi
03 Ocak 2022 - 08:49 www.finansgundem.com

TÜDKİYEB Başkanı Çelik: Tarım bankası kurulmalıdır

Son dönemde artan maliyetlerle baş etmeye çalışan çiftçiler bir taraftan da artan finansal yükün altında ezilmek istemiyor. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik,"Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız ortak paydada anlaşarak bir tarım bankası kurulması sağlanmalıdır. Banka sadece tarımla iştigal eden kesimlere hizmet edecek şekilde kurgulanmalıdır" dedi.

Çelik, açıklamasında " İnsanların dövize, kripto paraya değil ülkemizin ve yarınlarımızın umudu olan çocuklarımızın geleceğine yatırım yapılması son derece önem arz etmektedir. Gıda tüketen herkesin sanat camiasından iş dünyasına kadar, tarıma gönül verenlerle tarım yapmak isteyenlere 84 milyon nüfusumuzun katılabileceği tarım bankasına yatırım yapmalarına davet ediyoruz. Dolayısıyla gerek üretici gerekse tüketici olarak 84 milyon insanımız bahsettiğimiz bu tarım bankasının doğal paydaşlarıdır" ifadelerine yer verdi.

Neden tarım bankası?

-Tarımsal faaliyet gösteren çiftçilerden şehir merkezlerinde ipotek ödemek üzere daire veya işyeri istenmeyecek. Bunların yerine köydeki tarlası kabul edilecek.

-Çiftçinin bağlı bulunduğu banka şubesinden bankamatik kullanmasını bilmiyor diye kendisine ortakmış gibi yüksek bir masraf kesilmeyecek hatta hiç çiftçinin parasına dokunulmayacak.

-Bankayla iş yapacaksa elindeki sigortalı hayvanı ipotek olarak sayılacak.

ÇİFTÇİNİN KURTARICISI TARIM SİGORTALARI

 

Bazı tarım ve gıda ürünlerinin ithalatına sıfır gümrük vergisi uygulaması uzatıldı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Evet03 Ocak 2022 09:27

    Kurulsa ne olacak bundan sonra kurulmasa başına güreşçi getirdikten sonra hiç kurulmasa daha iyi

  • Çok Haklı03 Ocak 2022 09:15

    Nihat Bey çok haklı. Adı ne olsa acaba? Hmmm Ziraat Bankası olsaaaa.. yok onu kapmışlar, Ziraat Kayılım olsaaaa e onu da kapmışlar. Öz Jakiki Ziraat Bankası olsun bence.