BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTarım arazilerinde bazı fesih işlemleri Bakanlık izniyle yapılacak----

Tarım arazilerinde bazı fesih işlemleri Bakanlık izniyle yapılacak

Tarım arazilerinde bazı fesih işlemleri Bakanlık izniyle yapılacak
08 Aralık 2021 - 13:00 www.finansgundem.com

Tarım arazilerinde ifraz, hisselendirme ve elbirliği mülkiyetinin feshi işlemleri Tarım ve Orman Bakanlığı’nın izniyle gerçekleştirilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, tarım arazilerinde ifraz, hisselendirme ve elbirliği mülkiyetinin feshi işlemleri bakanlığın izniyle yapılacak.

Ayrıca, kendisine tarımsal arazi mülkiyeti devredilen mirasçılardan, diğer mirasçıların paylarının karşılığını öz kaynaklarıyla ödeyemeyecek durumda olanların bu ödemeleri gerçekleştirmek için bankalardan kullanacakları kredilere, bakanlığın ilgili yıl bütçesine bu amaçla konulacak ödenekten karşılanmak üzere faiz desteği verilebilecek.

Tarım arazilerinde bir dekarın altındaki payların paydaşlara aynen devri halinde, bu taşınmazların devriyle ilgili yapılacak işlemlere ilişkin harçlar, bu işlemlerle ilgili düzenlenecek kağıtlara ilişkin damga vergisi ve tapu döner sermaye ücretleri konusunda muafiyet sağlanacak.

Yeni yatırım çılgınlığı: Tarım arazisi!

 

Atıl tarım arazileri ekonomiye kazandırılacak

 

Tarım, gıda ve içecek sektöründen 10 ayda 18,1 milyar dolar ihracat

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)