BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTarihin gördüğü en iyi nesil onlar mı?----

Tarihin gördüğü en iyi nesil onlar mı?

Tarihin gördüğü en iyi nesil onlar mı?
20 Eylül 2022 - 17:33 www.finansgundem.com

1990’lı yılların ortalarıyla 2010’lu yılların başı arasındaki dönemde doğan nesli nitelemek için kullanılan Z kuşağı, gerçekten de tarihin gördüğü en iyi nesil olabilir mi, özellikle de ‘baby boomer’larla kıyaslandığında…

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Z kuşağı henüz tam olarak anlaşılmayan bir nesil olarak kabul ediliyor. Yavaş yavaş çalışma hayatına dahil olan Z kuşağı, pandemi sürecinin de getirdiği yeniliklerle esneklik, yüksek ücret ve daha fazla özgürlük ve katılım gibi kavramlara daha fazla önem veren bir nesil olarak dikkat çekiyor. Çalışmayı hayatının merkezine almayı genellikle reddeden Z kuşağı üyelerine en büyük eleştiri ise paranın zamanla ilişkili değerinden haberleri olmamaları. Yine de Z kuşağının çalışma hayatına büyük farklılıklar getirdiği kesin.

Mutluluğu üretkenlikte buluyorlar

Yahoo Finance’ten Steve Mollman’ın aktardığına göre, milyarder girişimci Mark Cuban da benzer fikirde. Cuban katıldığı bir podcast yayınında, Z kuşağının tarihin gördüğü en iyi nesil olduğunu söylüyor; özellikle de ‘baby boomer’lara kıyasla.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ‘baby boomers’ II. Dünya Savaşı’nın sona erdiği 1946 yılı ile Soğuk Savaş’ın başladığı 1964 yılları arasında doğan nesle deniyor. Bugün dünyayı etkileme gücü oldukça düşük olan baby boomers da özgürlüklerine düşkün ancak çalışma hayatına uzak bir nesil olarak kabul ediliyor.

Cuban, gerçekten de şu ana kadar gelmiş en iyi nesil olduğunu iddia ediyor ve baby boomer’ların da en hayal kırıklığı yaratan nesil olduğunu ekliyor. Cuban, Z kuşağı için kullanılan ‘zoomer’ kavramını kullanmayı tercih ediyor. Zoomer’lardan, yani Z kuşağından övgüyle bahseden Cuban, onların mutluluğu üretkenlikte bulmalarına ve kimliklerinden bağımsız bir kariyer hedeflemelerine hayran olduğunu belirtiyor. Cuban, özellikle işverenlerin de Z kuşağının değerini yakın zamanda anlamak zorunda kalacağının altını çiziyor.

İşverenler de Z kuşağının değerini anlamak zorunda kalacak

Cuban, işverenlerin Z kuşağına dahil olan çalışanlarına nasıl davranmalarını gerektiğini bilmeleri gerektiğini söylüyor. Cuban’a göre bu oldukça önemli bir nokta çünkü Cuban çalışanların verimini işletmenin verimiyle bir tuttuğunu ifade ediyor.

Şu ana kadar Z kuşağını kabul etmekte zorlanan işverenlerin, bunu belki çalışanları için değil ama müşterileri için başarmak zorunda kalacaklarını ve Z kuşağının dilini ve hayata bakışlarını çözmeleri gerekeceğini söylüyor. Baby boomer’ları ise seks, uyuşturucu ve alkolle özdeşleştiren Cuban, onları tarihin gördüğü en hayal kırıklığı yaratan nesil olarak nitelendiriyor.

Z kuşağı kendini ‘pandemi’yle tanımlıyor

Z kuşağı uzmanı ve The Center for Generational Kinetics kurucusu Jason Dorsey, geçen ay Fortune'a verdiği demeçte, “Diğer nesiller kimliklerinin sabah 9'da başlayıp akşam 5'te sona erdiğini düşünürken, Z kuşağı genellikle kimliklerinin iş dışında başladığını düşünüyor. Bu, kendilerini mevcut işleriyle tanımlamaları için onlara daha az baskı yapıyor” diyor.

Thrive Works CEO'su Arianna Huffington da Fortune'a verdiği demeçte, iş yerinde üzerine düşenden fazlası için çabalamayı reddeden Z kuşağı felsefesi ‘quiet quitting’ yani ‘sessiz bırakma’nın, Z kuşağı ebeveynlerinin yaşamlarına egemen olan tükenmişlik kültürüne bir tepki olduğunu belirtiyor.

Lever tarafından bu yılın başlarında yapılan bir ankette ise, Z kuşağı üyelerinin yüzde 42'sinin, kendilerine daha fazla ödeme yapan bir şirkette olmaktansa, kendilerine bir amaç duygusu veren bir işletme için çalışmayı tercih ettiklerini söylüyor.

Z kuşağına daha yakından bakan The Center for Generational Kinetics, 'pandemi'nin Z kuşağı için nesli tanımlayan bir deneyim anlamına geldiğini ve onları tüm hayatları boyunca etkileyeceğini söylüyor.

Z kuşağı yatırım tüyolarını TikTok’tan alıyor

 

Z kuşağına uygun en iyi 10 iş

 

Z Kuşağı ofisin avantajlarını fark etti

 

Z kuşağının ‘sessiz istifa’ trendi geri tepiyor

 

Z kuşağının önerisi: İş yerinde tembellik

 

Z kuşağının ofise dönmek için tek şartı var: Yüksek maaş

 

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)