BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTarihi eser kaçakçılığı suçlaması----

Tarihi eser kaçakçılığı suçlaması

Tarihi eser kaçakçılığı suçlaması
06 Mayıs 2021 - 08:43 www.finansgundem.com

ABD’li TV yıldızı Kim Kardashian’ın 1’inci yüzyıldan kalma, heykeltıraş Myron’un Samian Athena heykelinin bir parçasını yasa dışı bir şekilde yurt dışından getirttiği iddia edildi.

ABD hükümeti, ünlü TV yıldızı Kim Kardashian (40) hakkında tarihi eser kaçakçılığı davası açtı. Kim Kardashian, 1’nci yüzyıldan kalma, Yunan heykeltıraş Myron’un Samian Athena heykelinin bir parçasını yasa dışı olarak yurt dışından getirtmekle suçlanıyor. Dava dosyasına göre, ABD gümrük yetkilileri, 2016’da Los Angeles’a yapılan 745 bin dolarlık sanat eserleri ve antika sevkiyatında Kim Kardashian adına alındığı belirtilen heykele el koydu. Kim Kardashian ile eşi Kanye West’in o dönemde evlerindeki tadilatı denetleyen Belçikalı arkadaşları ve sanat simsarı Alex Vervoordt’ın işin içinde olduğu bildirildi. Bir açıklamada, Vervoordt’ın heykeli Paris’teki Galerie Chenel’den 2012 yılında satın aldığı belirtildi.

Heykel ülke ülke gezdi

Davaya konu olan heykelin bir İngiliz malikânesinden bir Alman müzayede evine, sonra Paris’teki bir galeriye, ardından Belçika’dayken 2016’da Kim Kardashian’a satıldığı öne sürüldü. Bir başka ifadeyle, Vervoordt’un heykeli Kardashian’a sattığı iddia edildi. Ancak Kardashian’ın sözcüsü, TV yıldızının heykelden ‘haberi olmadığını’ belirterek iddiayı yalanladı. Sözcü, “Kim Kardashian bu heykeli hiç satın almadı. Onun adına izinsiz olarak satın alınmış olabileceğine inanıyoruz ve asla teslim alınmadığı için işlemden haberi yoktu. Bu soruşturmayı teşvik ediyor ve heykelin hak sahiplerine iade edilmesini umuyoruz” dedi.

Korona virüs destek parasıyla çiftlik ve 2 otomobil aldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)